Вхід | Реєстрація

Субсидії за квітень уже нараховані

Субсидії за квітень уже нараховані

Минулого тижня органи соціального захисту населення завершили нарахування субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг за квітень цього року, повідомили в обласному департаменті.
У Департаменті соцзахисту населення нагадали, що житлові субсидії та пільги на оплату послуг з централізованого, автономного та індивідуального опалення розраховуються з урахуванням тривалості опалювального сезону, тобто по 15 квітня включно.
Субсидії та пільги на оплату ЖКП за квітень розраховані для 165,3 тисячі сімей.

Загальна сума грошової допомоги склала 134,6 мільйона гривень. Фахівці департаменту  направили заявку про потребу в коштах до Міністерства соціальної політики.

Після надходження коштів у Полтавську область, виплата субсидій та пільг проводитиметься в травні в зазначений одержувачами спосіб:

  • на рахунки одержувачів, відкриті в установах уповноважених банків;
  • через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта» за місцем проживання одержувача.

Перепризначення проводитиметься без звернень громадян

19 квітня Кабінет Міністрів прийняв постанову №462 «Деякі питання надання пільг та житлових субсидій в умовах воєнного стану», якою внесено зміни до порядку призначення житлових субсидій з травня цього року.

Згідно з нововведеннями, сім’ям, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2021-2022 років, із травня грошова допомога на ЖКП на наступний термін перепризначатиметься автоматично, тобто, без особистого звернення громадян.

У Департаменті соцзахисту населення наголошують, що всі управління в Полтавській області продовжують працювати в штатному режимі. А тому працівники органів соцзахисту виконають необхідний комплекс робіт для перепризначення житлових субсидій на наступний термін без додаткового звернення їх одержувачів. Тому звертатись та подавати будь-які документи не потрібно.

Станом на кінець квітня працівники органів соціального захисту населення вже розпочали підготовчу роботу з проведення призначення субсидій на неопалювальний період.

Також постанова №462 розширила коло осіб, які отримали право на призначення субсидії.

До них відносяться:

  1. громадяни, які протягом 12 місяців перед місяцем звернення за призначенням житлової субсидії, призначенням житлової субсидії без звернення здійснили операції з купівлі безготівкової та/або готівкової іноземної валюти, якщо валюта отримана від благодійних організацій або придбана для оплати медичних та/або освітніх послуг;
  2. якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, які, за даними Єдиного реєстру боржників, мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад три місяці і заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів яких погашається частинами за рішенням суду.

Крім того, у Департаменті зазначили, що в разі зміни в складі сім’ї чи майновому стані одержувачі житлових субсидій зобов’язані у 30-денний термін повідомляти про це структурний підрозділ з питань соціального захисту населення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 травня 2022, 18:11 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації