Вхід | Реєстрація

На Полтавщині викрито шахрайську схему надання в оренду житла для переселенців

На Полтавщині викрито шахрайську схему надання в оренду житла для переселенців

Заволодіння коштами людей, які опинилися в скрутному становищі внаслідок воєнних дій, – правоохоронцями Полтавщини викрито шахрайську схему, організовану групою чоловіків.  

Кілька жителів Кременчука, 2003-2006 років народження, через соціальні мережі розміщували фейкові оголошення щодо надання в оренду житла для вимушених переселенців, а також про перевезення жінок та дітей, які тікали від війни, із зони бойових дій.  

Фактично знаходячись у Кременчуці, чоловіки оприлюднювали в Telegram-каналі та платформі OLX оголошення про надання в оренду квартир у Львівській та сусідніх областях, використовуючи фотографії чужих осель із мережі «Інтернет».

Під час телефонних розмов нечесні на руку ділки розповідали людям про наявність інших клієнтів та переконували якнайшвидше забронювати житло і переказати кошти на банківську картку, однак після отримання передоплати телефонні номери абонентів блокували.

У такий спосіб зловмисники ошукали кілька десятків потерпілих, завдавши їм збитки, остаточна сума яких встановлюється. Наразі процесуальна робота з потерпілими триває.

Під час обшуків за місцем проживань фігурантів правоохоронцями виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки тощо.

Відомості про даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих  розмірах шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Вирішується питання про повідомлення особам про підозру.

Слідчі дії у кримінальному провадженні здійснюються слідчим відділом Головного управління Національної поліції в Полтавській області, процесуальне керівництво забезпечується Полтавською обласною прокуратурою.


Автор: Пресслужба Полтавської обласної прокуратури


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 травня 2022, 11:59 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації