Вхід | Реєстрація

Картину Марії Примаченко продали за півмільйона доларів

Картину Марії Примаченко продали за півмільйона доларів

Картину відомої української художниці Марії Примаченко продали за 500 000 доларів. Аукціон влаштував Благодійний фонд Сергія Притули. За виручені кошти придбають 125 бусів для українських військових. Про це в п’ятницю, 6 травня, повідомив телеведучий та благодійник Сергій Притула на своїй сторінці в Facebook.

«Картина «Квіти виросли коло четвертого блоку» була продана за 500 тисяч доларів. Прецедентний рекорд для українського мистецтва. Ми вже говорили про певний символізм події: росіяни умисно знищили музей Примаченко в Іванкові. А тепер отримуйте «атвєтку», тварі», — написав Притула.

За його словами, виручені кошти підуть на підтримку ЗСУ.

«125 бусів Volkswagen T5 для переднього краю фронту, які будуть перевозити особовий склад, вантажі, які будуть використовуватись для евакуації, для роботи підрозділів аеророзвідки тощо. Усе для того, щоб палити русню і рятувати наших!» — зазначив Притула.

Картину Фонду Сергія Притули подарував колекціонер, тож благодійники вирішили її виставити на аукціон.

«Волонтер-водій штабу Фонду Сергія Притули, а в мирному житті колекціонер Ігор Понамарчук разом із дружиною Дар’єю Добріян подарували Фонду картину із сімейної колекції. Родина Марії Примаченко підтримала благодійний аукціон і відмовилася від роялті з продажу картини на користь ЗСУ», — повідомив фонд Сергія Притули.

Придбали цей лот за 500 тисяч доларів двоє людей з-за кордону. За словами Притули, нові власники картини запевнили, що вона залишиться в Україні і її передадуть до одного з київських музеїв.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 травня 2022, 16:09 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації