Вхід | Реєстрація

На Полтавщині завищували ціни на борошно, олію, молоко та хліб

На Полтавщині завищували ціни на борошно, олію, молоко та хліб

Завищення роздрібних цін на борошно пшеничне, олію соняшникову, молоко пастеризоване і хліб – найчастіше фіксують фахівці Держпродспоживслужби Полтавщини.

Як повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області, їх спеціалісти у червні 2022 року продовжили контролювати встановлення суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на соціально значущі товари. Здійснили більше 200 контрольних заходів як самостійно, так і у складі робочих груп.

У ході контрольних заходів спеціалісти Служби проводили відповідну роз’яснювальну роботу із суб’єктами господарювання.

Порушення встановили у кожному четвертому суб’єкті господарювання. За результатами проведеної роботи ціни були знижені до економічно обґрунтованого рівня за рахунок зниження торговельної надбавки з 42% до 10%.

Характерними порушеннями є завищення роздрібних цін на такі продукти харчування як борошно пшеничне, олія соняшникова, молоко пастеризоване, батон і хліб житньо-пшеничний.

Так, у продуктовому магазині розташованому на території Новооржицької ОТГ було знижено ціни на батон і хліб житньо-пшеничний з 18,00 грн до 16,00 грн (торгівельна націнка знижена з 20% до 10%); молоко пастеризоване 2,5% жиру (900мл) – з 31,00грн. до 24,00грн. (торговельна націнка знижена з 50% до 10%).



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 червня 2022, 14:52 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації