Вхід | Реєстрація

Більшість педагогів Бердянську відмовляються співпрацювати з окупантами

Більшість педагогів Бердянську відмовляються співпрацювати з окупантами

У тимчасово окупованому Бердянську лише незначна кількість освітян перейшла на сторону ворога, з ними вже припинені трудові відносини.

У Бердянську Запорізької області більшість працівників освітніх закладів відмовилась співпрацювати з російськими загарбниками.

Про повідомляє Бердянська міська рада:

«Постійний тиск, залякування та погрози з боку окупаційної влади на адресу працівників освіти у Бердянську - не припиняються та з кожним днем стають усе жорстокішими. Але більшість педагогів тримаються і ми пишаємось ними.

З 16 дошкільних закладів, працюючих у місті, погодились на співпрацю з окупантами 4 завідувачів  (ЗДО 33, 35, 37, 25). З усіма керівниками зазначених закладів припинені трудові відносини та вони позбавлені повноважень. На їх місто призначені виконуючі обов’язків з боку української влади.

З майже 800 працівників дитячих садочків, погодились співпрацювати близько 200 працівників з числа молодшого технічного персоналу та лише біля 100 педагогів садків. З ними тех припинені трудові відносини.

З 18 шкіл, які працюють у місті, 2 директори погодились на співпрацю з окупантами (це ЗЗСО 6 та 8). З ними припинені трудові відносини та вони позбавлені повноважень. Замість них керівниками шкіл також призначені виконуючі обов’язків.

З майже 1 000 працівників шкіл погодились на співпрацю не більше 50 вчителів та 150 працівників з молодшого технічного персоналу. З усіма ними також припинені трудові відносини.»

У відділі освіти виконкому Бердянської міської ради  звільнено 5 працівників - колаборантів на чолі з самопроголошеною головою відділу освіти Шадуриною.

З іншими працівниками, які погодились на співпрацю - припинені трудові відносини.

Відділ освіти надалі повноцінно функіонує у місті Запоріжжі із працівниками, що виконують владні повноваження відповідно до українського законодавства.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації