Вхід | Реєстрація

Скільки жінок служать у Збройних Силах

Скільки жінок служать у Збройних Силах

У лавах Збройних Сил України 37 тисяч жінок боронять країну від російських окупантів.

Також більше тисячі з них уже стали командирами, повідомила перша леді України Олена Зеленська під час міжнародної конференції в Брюсселі «Жінки в конфліктах».

«Більшість наших медиків — жінки. 50% наших підприємців — жінки, і вони працюють, щоб підтримувати економіку. У лавах ЗСУ — 37 тисяч жінок. Уже понад 1 тисяча жінок стали командирами», — додала вона.

Зеленська також пригадала історії українських жінок, які стали символами української боротьби.

«Це Оксана, медсестра з Лисичанська. Вона продовжувала ходити на роботу й допомагати хворим аж до того моменту, поки сама не залишилася без ніг, потрапивши на ворожу міну. Оксана — символ жаги до життя й непереборної сили любові», — розповіла Зеленська.

Також вона розказала про 15-річну Лізу Чернишенко з Попасної, яка з вогнепальними пораненнями самотужки вивезла автомобілем чотирьох поранених в безпечне місце.

Зеленська згадала і про Тетяну Близняк, яка годувала немовля в київському метро, її фото стало основою образу української «Мадонни з метро».

Олена Зеленська відзначила, що наші жінки — супергероїні, які наближають перемогу кожним днем свого життя.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 червня 2022, 17:50 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації