Вхід | Реєстрація

«Космічні фантазії» юних талантів

«Космічні фантазії» юних талантів
Малюнок новосанжарців поїде на всеукраїнський етап конкурсу

Наприкінці січня Полтавський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді провів заочний конкурс «Космічні фантазії». У ньому взяли участь 162 учні шкіл та вихованці гуртків закладів позашкільної освіти.

Як пояснили організатори, конкурс проводився з метою розвитку творчих здібностей у дітей, зацікавлення дослідженнями Землі і космосу, популяризації знань у галузі природознавчих та гуманітарних наук, підтримки обдарованої молоді, сприяння реалізації творчого потенціалу підростаючого покоління.
Відповідно до конкурсної програми, кращі творчі роботи учасників визначали в молодшій і старшій віковій групі в п’яти номінаціях: література, журналістика; образотворче мистецтво; декоративно-прикладне мистецтво; фото-, відео- та кіномистецтво; комп’ютерна графіка.

Днями були підведені підсумки конкурсу та оголошені кращі роботи. Серед переможців — юні таланти з Новосанжарської, Нехворощанської та Білицької громад.

У номінації «Література, Журналістика» третє місце посіла учениця Білицької ЗОШ №1 Дарина Чаричанська. Робота 15-річної біличанки «БІ-2 не буде» набрала 29 із 40 можливих балів.

Ще одна учениця Білицької «першої» школи Юлія Стогній зайняла третю сходинку в номінації «Образотворче мистецтво». Малюнок семикласниці «Неземна краса» оцінений у 29 балів.

Також призові місця в цій номінації мають дві талановиті школярки з Нехворощанської ЗОШ. Учениця 6 класу Дарина Лобач із роботою «Подорож у космічний простір» стала другою серед учасників молодшої вікової групи.

Семикласниця Софія Кононенко подала на конкурс малюнок «Зустріч із космічною красунею» і здобула третє місце.

Відразу шестеро вихованок Новосанжарського будинку дитячої та юнацької творчості стали призерами «Космічних фантазій». Другі місця зайняли: Кіра Пасько «Космічні простори» (9 клас, 14 років), Ілона Клюшник «У космосі» (7 клас, 13 років), Катерина Андрієвська «Гімн першовідкривачам космосу» (11 клас, 16 років). Трійку лідерів закрили: Марія Кібкало «У космосі» (5 клас, 10 років), Кароліна Кузнецова «Подорож у космосі» (4 клас, 10 років), Аліса Міценко «У космосі» (3 клас, 9 років).

Прес-служба Новосанжарської селищної ради на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» привітала керівника гуртка Людмилу Слабку та її вихованок із зайнятими призовими місцями на щорічному обласному конкурсі.

Малюнок новосанжарців поїхав на всеукраїнський конкурс

За інформацією працівників Новосанжарського БДЮТ, днями були підведені підсумки Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Зоологічна галерея». Його щорічно проводить Полтавський обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді з метою виховання в дітей любові до природи і тваринного світу.

Переможцем конкурсу став авторський колектив Новосанжарського БДЮТ (керівник гуртка Людмила Слабка). Тепер їхній малюнок представлятиме Полтавську область на всеукраїнському етапі конкурсу.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 червня 2022, 13:25 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації