Вхід | Реєстрація

У Полтаві присудили ліквілдувати незаконну побудову у центрі міста

У Полтаві присудили ліквілдувати незаконну побудову у центрі міста

Самочинне будівництво. Державну реєстрацію права власності на заклад громадського харчування за заявою прокуратури скасовано

Постановою Полтавського апеляційного суду задоволено апеляційну скаргу Полтавської обласної прокуратури та скасовано ухвалу Октябрського районного суду Полтави, якою незаконно визнано право власності на нерухоме майно – приміщення кафе площею понад 130 кв. м, розташоване на території міста Полтави.

У суді прокуратурою доведено, що вказаний заклад побудований без проєктної документації та не прийнятий в експлуатацію. Незаконно забудована земельна ділянка належить територіальній громаді та не відводилась для такого будівництва.

Враховуючи, що на підставі ухвали Октябрського районного суду  Полтави в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно проведено державну реєстрацію права власності на приміщення, обласною прокуратурою вживалися заходи щодо скасування відповідного запису у реєстрі.

Наразі за заявою Полтавської обласної прокуратури державну реєстрацію права власності на нерухоме майно державним реєстратором скасовано. 

Прокуратура звернулася до Інспекції по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста з листом про необхідність вжиття заходів щодо демонтажу самочинно збудованого об’єкта. 

Довідково: власник закладу – один із депутатів Полтавської міської ради, який є фігурантом кримінального провадження, що наразі розглядається судом. 


Автор: Пресслужба Полтавської обласної прокуратури


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 червня 2022, 11:57 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації