Вхід | Реєстрація

У Верховній Раді прийняли закон в рамках реформи управління відходами

У Верховній Раді прийняли закон в рамках реформи управління відходами

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект №2207-1-д «Про управління відходами». “За” проголосувало 282 народних депутати. 

– Україна нарешті робить перший крок на шляху до цивілізованого управління відходами. Ми вже відстали від європейських сусідів на 20-30 років. Фактично, сьогодні Україна є єдиною країною в Європі, де держава не має контролю над відходами, а понад 90% їх захоронюється в землю. Наша мета - бути повноправним членом Європейського Союзу, тож ми повинні показати здатність проводити реальні європейські реформи, - прокоментував Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець

Як повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, прийняття рамкового Закону «Про управління відходами» дає можливість розпочати зміни, які необхідні Україні для того, щоб стати членом Європейського Союзу. 

Законопроект дозволить:

  • впровадити європейську ієрархію поводження із відходами, 
  • організувати планування системи управління відходами на національному, регіональному та місцевому рівнях, 
  • закрити старі сміттєзвалища, а ті, що залишаться, привести до європейських норм.
  • створити умови для побудови в Україні сучасної сміттєпереробної інфраструктури за європейськими правилами і відкрити кордони для інвесторів. 
  • встановити принцип «забруднювач платить»

впровадити розширену відповідальність виробника, коли виробник продукції буде зобов’язаний забезпечити повну утилізацію упаковки, яку випустив на ринок разом із товарами. 

Законопроек № 2207-1д лише встановлює рамку нових сучасних правил функціонування системи управління відходами в Україні. На його основі будуть розробляти низку інших необхідних секторальних законів. Кінцева мета - зробити поводження із відходами ефективнішим і безпечнішим для людей і довкілля.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 червня 2022, 16:50 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації