Вхід | Реєстрація

Денис Шмигаль: Основним джерелом відновлення України повинні стати конфісковані активи росії

Денис Шмигаль: Основним джерелом відновлення України повинні стати конфісковані активи росії

План відновлення України оцінюється на сьогодні в 750 млрд доларів і основним джерелом відбудови нашої держави повинні стати конфісковані активи росії.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу на Міжнародній конференції з питань відновлення України в Лугано (Швейцарія), – пише «Урядовий портал».

– Ми вважаємо, що ключовим джерелом відновлення мають бути конфісковані активи росії та російських олігархів. Російська влада розв'язала цю криваву війну. Вони спричинили ці масштабні руйнування і вони мають понести за це відповідальність, — підкреслив Денис Шмигаль.

Як зауважив Глава Уряду, заморожені активи росії, за різними оцінками, складають від 300 до 500 млрд доларів. Більше того, частина країн уже почала процеси конфіскації цих активів.

Ц Вдячні Німеччині за перші кроки. Вдячні Канаді та США за підготовку національних законодавств. Впевнений, що всі країни-партнери долучаться до цього процесу і забезпечать цю справедливість, — зазначив Прем'єр-міністр. 

Денис Шмигаль назвав й інші джерела відновлення України, над якими ведеться робота. Зокрема, гранти й пільгові кредити міжнародних фінансових організацій та країн-партнерів. Також це можуть бути інвестиції приватного сектору,  позабюджетні внески приватних осіб і корпорацій та кошти державного бюджету України.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 липня 2022, 11:26 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації