Вхід | Реєстрація

Як отримати пенсії через АТ «Укрпошта» громадянам, які тимчасово змінили фактичне місце проживання

Як отримати пенсії через АТ «Укрпошта» громадянам, які тимчасово змінили фактичне місце проживання

Особи, які отримували пенсії через АТ "Укрпошта" (у відділеннях або з доставкою додому) та тимчасово змінили фактичне місце проживання – можуть отримувати пенсії за новим (тимчасовим) місцем перебування через платіжну систему "Швидка копійка" АТ "Ощадбанк", або через внутрішні перекази АТ "Укрпошта".

У разі, якщо пенсія за відомостями на виплату пенсій не буде отримана, АТ "Укрпошта" повідомить про це Пенсійний фонд України, і кошти будуть виплачені з наступного місяця. Якщо пенсію не отримано впродовж 6 місяців поспіль, її виплата буде призупинена. Для поновлення виплати пенсії потрібно буде звернутись до органів Пенсійного фонду України.

Якщо ж АТ "Укрпошта" у встановленому порядку повідомить про відсутність технічної можливості здійснювати виплату і доставку пенсій у певних районах (населених пунктах), визначено альтернативний механізм виплати пенсій – шляхом їх зарахування на рахунки в АТ "Ощадбанк".

Відповідний порядок визначено постановою Кабінету Міністрів України від 26.02.2022 № 162 “Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану” (зі змінами).


Автор: «Урядовий портал»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 липня 2022, 11:39 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації