Вхід | Реєстрація

У Кременчуці ідентифікували всіх загиблих, але і досі не знайшли одну жінку

У Кременчуці ідентифікували всіх загиблих, але і досі не знайшли одну жінку

За жертв російського теракту проти мирних мешканців сьогодні молилися в Кременчуці. На 9-тий день після влучання рашистської ракети в торговельний центр, повний людей, у місті провели панахиду.

Напередодні ввечері родичам зниклих безвісти повідомили результати ДНК-експертиз, йдеться в ТСН.

За останніми даними, 21 людина загинула і ще одна досі вважається зниклою безвісті. Одразу після трагедії по допомогу до медиків звернулося 93 потерпілих – переважно з пораненнями та опіками.

Жертв та поранених могло бути значно більше, бо за інформацією операторів мобільного зв’язку, у районі торговельного центру перед влучанням ракети перебувало майже пів тисячі абонентів. Під час тривоги чимало відвідувачів вийшли. Тож більшість загиблих  - працівники магазинів.

Вчора ввечері родичам загиблих повідомили результати експертизи ДНК. Усі знайдені рештки ідентифіковані. Не знайшли лише Ларису - маму Даші Коханівської. Дівчина і досі чекає та сподівається на диво.

«Нічого не відбулося. Ми були вдома, їздили до церкви - все. Поліція тримає зі мною зв’язок і контакт зі мною теж є, але якихось новин ще не було. Ще не опізнано», - каже вона.

Вшанувати жертв ракетної атаки на торгівельний центр зібралося кілька сотен кременчужан. Родичі, друзі, колеги загиблих. Люди не стримували сліз. Невеличкий майданчик у сквері біля «Амстору» перетворився на справжній меморіал. Живі квіти, іграшки, портрети жертв ракетної атаки. Вже 9 днів сюди несуть квіти. Тим часом у лікарнях ще перебуває зо два десятки поранених.

«Всім потерпілим надається вся необхідна допомога, лікування забезпечується безкоштовно. Ми також виділяємо кошти на допомогу хворим, і сім’ям загиблих буде збільшення матеріальної допомоги до 100 тисяч гривень. Зараз робота ведеться психологів, соціальних працівників. Допомагаємо відновлювати втрачені документи. Тому що у багатьох тих, хто поранені документи згоріли», - каже міський голова Кременчука Віталій Малецький.

Рятувальники вже закінчили розбирати завали. На місці нині працює спеціальна лабораторія - фахівці буквально просівають попіл. Адже рештки однієї людини досі не знайдені.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 липня 2022, 15:50 | Кременчук | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації