Вхід | Реєстрація

Убивця з Вишневого отримав довічне ув’язнення

Убивця з Вишневого отримав довічне ув’язнення

45‑річний чоловік забив до смерті вітчима та матір, яку до всього ж облив бензином і підпалив.

4 листопада минулого року Відділ комунікації поліції Полтавщини повідомив, що правоохоронці встановили особу, яка підозрюється в нанесенні смертельних тілесних ушкоджень чоловікові та тілесних ушкоджень жінці. Обоє потерпілі — жителі Білицької громади.

За інформацією кобеляцьких поліцейських, днем раніше вони отримали повідомлення від 36‑річного чоловіка, що в будинку одного із сіл Білицької громади він виявив тіло свого вітчима, 1953 року народження, та матір, 1956 року народження, з тілесними ушкодженнями.

Під час огляду місця події правоохоронці виявили тіло місцевого чоловіка без ознак життя, з явними ознаками насильницької смерті. Також тілесні ушкодження отримала й жінка. Її з місця події до місцевої лікарні госпіталізували медики. У ході оперативно-розшукових та слідчих дій їм вдалося встановити особу, яка підозрюється у вчиненні злочину. Ним виявився 45‑річний син потерпілої.

Забив вітчима до смерті й підпалив матір

5 липня в Кобеляцькому районному суді зачитали вирок убивці з Вишневого Білицької громади.

В ухвалі, опублікованій у Єдиному реєстрі судових рішень, вказано, що 2 листопада підсудний розпивав алкоголь разом із вітчимом та матір’ю за місцем їх спільного проживання. Між чоловіками виникла сварка, у результаті якої обвинувачений почав бити вітчима. Потерпілий, намагаючись уникнути ударів, почав тікати в іншу кімнату будинку. Однак кривдник наздогнав його і продовжив бити та душити. У сукупності нелюд наніс вітчиму не менше 5 ударів по голові та 7 ударів у грудну клітину.

Судмедекспертиза встановила, що смерть чоловіка настала близько 5‑ї ранку в результаті тупої травми грудної клітини з множинними двохсторонніми переломами ребер, розривами тканин легенів, від травматичного шоку.

Забивши вітчима, підсудний напав на матір і наніс їй не менше 5 ударів у область голови та не менше 2 ударів у область грудей, від яких вона упала на підлогу. Потім убивця облив її бензином та підпалив.

Своїми умисними діями нелюд вчинив кримінальне правопорушення, передбачене пунктами 1, 4 частини 2 статті 115 ККУ, за кваліфікуючими ознаками — умисне вбивство двох осіб та з особливою жорстокістю.

Наміру вбивати не мав

Під час допиту в судовому засіданні обвинувачений вину не визнав. Він заявив, що ввечері вживав алкогольні напої. Не пам`ятає, як прийшов з роботи. Мати і вітчим були в хаті, конфлікту з ним не було. Інших осіб у будинку не було. Він зайшов у приміщення й напав на діда. Матір у цей час була в коридорі. Витяг діда назад з кухні. Дід не ходив, він положив його на диван. У вітчима була епілепсія, і підсудний повернув йому голову вбік. Останній щось говорив, потім заснув. Мати погано ходила. Перечепилася через ремінь від баяна та впала. Він її підняв. Раніше вона також падала, тож на ній були тілесні ушкодження. Взяв бензин, облив матір та підпалив її, мабуть, сірниками. Думав, що вона злякається. Потім за допомогою ганчірки загасив її. Вранці він прокинувся, оскільки вітчим не хропів. Підійшовши до нього, виявив що той не дихає. Подумав, навіщо він так його побив. Не знає, що було причиною нанесення тілесних ушкоджень вітчиму. З якою метою облив матір бензином та підпалив — не знає.

Вбивця вже конфліктував з вітчимом та матір`ю через брата і сестру, які матері нічим не допомагали, у зв`язку з чим у них були неприязні відносини. Наміру вбивати вітчима та матір не мав.

Постійно бив та ганявся із сокирою

Допитана в судовому засіданні сестра убивці розповіла, що він зателефонував їй і повідомив, що вбив вітчима, а мати лежить. Та, у свою чергу, набрала на мобільний іншому брату, який живе у Вишневому.

З6‑річний чоловік приїхав до батьківського будинку. Двері були зачинені з середини. Їх відкрив п’яний підсудний. У одній кімнат лежав батько, синій, вся голова, грудна клітина в ушкодженнях. На полу, біля тумбочки, знаходилася матір лицем у пол. Він її підняв. Мати попросила пити. Светр та лосини з лівої частини на матері були обгорілі.

Свідок пояснила суду, що обвинувачений свою матір бив постійно. Коли в неї була можливість, то вона тікала від нелюда. А останнім часом здоров`ям стала слабка та не мала сили тікати. Колись вбивця ганявся за нею із сокирою.

3 листопада кобеляцькі правоохоронці зробили відеозапис розмови потерпілої із старшим слідчим Миколою Богуном, що відбулася в реанімаційному відділенні міської лікарні. Під час цієї розмови жінка вказала, що тілесні ушкодження їй наніс син. 7 листопада потерпіла померла.

У висновку експерта йдеться, що смерть настала в результаті множинних опіків тулуба і кінцівок ІІІ ступня, від інтоксикації.

Обвинувачений проведе залишок свого життя у в’язниці

Суд ухвалив визнати підсудного винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого пунктами 1, 4 частини 2 статті 115 ККУ, та призначити покарання у виді довічного позбавлення волі.

Продовжити обвинуваченому строк запобіжного заходу у виді тримання під вартою до набрання вироком суду законної сили, але не більше двох місяців, до 5 вересня.

Початок строку відбування покарання рахувати з дати затримання — із 3 листопада 2021‑го.

На підставі частини 5 статті 72 ККУ зарахувати у строк покарання строк попереднього ув`язнення, з розрахунку один день попереднього ув`язнення за один день позбавлення волі.

Стягнути з підсудного на користь держави 13 386,36 гривні витрат на залучення експертів у кримінальному провадженні.

Вирок може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 липня 2022, 20:21 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації