Вхід | Реєстрація

Незважаючи на війну, вакцинація триває

Незважаючи на війну, вакцинація триває

До редакції звернувся читач із запитанням з приводу отримання третьої, так званої бустерної, дози вакцини Пфайзер. Відповідь надала керівник Кобеляцького ПМСД Любов Коломієць.

Чоловік, який зателефонував, розповів:

— У свій час я отримав дві дози вакцини від коронавірусу  Пфайзер. Мав намір отримати й бустерну дозу. Але через війну, що розпочалася, зовсім забув про необхідність продовжити щеплення. І  тепер не знаю, що й робити. Мені відомо, що вакцини є. Але чи не пропустив я терміни? Це мені все знову все починати? Запитайте в медиків, як мені бути.

Відповідь надавала Любов Коломієць, керівник Кобеляцького ЦПМСД.

Фахівець пояснила:

— У чоловіка немає приводу хвилюватися. Він може спокійно прийти і отримати бустерну дозу. Якихось обмежень по часу між другою і третьою дозою немає.

Працівники ЦПМСД, у свою чергу, повідомляють, що кампанія по вакцинації фактично не припинялася. Щодня щеплення роблять від 20 до 30 осіб, у тому числі й люди, які приїхали в Кобеляцьку громаду в статусі внутрішньопереміщених осіб.

Щодо виявлених хворих на Ковід, то зараз закінчує лікування одна людина. У неї перебіг хвороби був не тяжкий. Окрім того, одна пацієнтка фактично є хронічно хворою. Уже кілька місяців лабораторні аналізи показують  у неї ковід.

Із вакцин у ЦПМСД у наявності як Пфайзер, так і Коронавак.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 липня 2022, 12:20 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації