Вхід | Реєстрація

У «Нижньоворсклянському» упіймали браконьєра з уловом на півмільйона гривень

У «Нижньоворсклянському» упіймали браконьєра з уловом на півмільйона гривень

На Полтавщині водні поліцейські Кременчуцького районного управління та інспектори рибоохоронного патруля виявили правопорушника, який за допомогою 17 сіток ловив рибу у водоймі Кам'янського водосховища, в районі Ворсклянської затоки Регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський», поблизу села Орлик Полтавського району. Своїми протиправними діями чоловіка завдав збитків державі на понад пів мільйона гривень. Поліція відкрила кримінальне провадження.

На Полтавщині 13 липня інспектори сектору поліцейської діяльності на воді та представники Полтавського рибоохоронного патруля виявили 30-річного мешканця Кобеляцької тергромади, який здійснював вилов риби із дюралевого човна за допомогою 17 сіток загальною довжиною близько 850 метрів.

У  правопорушника вилучили понад 40 кілограмів свіжовиловленої риби різних видів та заборонене знаряддя лову. За попередніми підрахунками інспекторів рибоохоронного патруля, сума завданих державі збитків складає понад 580 тисяч гривень.

Наразі за даним фактом підрозділом дізнання поліції, за процесуального керівництва Кобеляцького відділу Решетилівської окружної прокуратури, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією цієї кримінальної норми - до трьох років обмеження волі. Триває слідство.


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 липня 2022, 10:41 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації