Вхід | Реєстрація

Ліну Костенко нагородили Орденом Почесного легіону

Ліну Костенко нагородили Орденом Почесного легіону

Українську геніальну поетесу та письменницю Ліну Костенко нагородили Орденом Почесного легіону (Ordre national de la Lеgion d'honneur).

Приналежність до Ордена є вищою відзнакою пошани і офіційного визнання особливих заслуг у Франції.

14 липня, у день Національного свята Французької Республіки посол Франції в Україні пан Етьєн де Понсен вручив Орден Ліні Костенко. Церемонія вручення відзнаки пройшла у Посольстві Франції в Україні. На церемонії були також присутні директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ» Іван Малкович і мер Києва Віталій Кличко.

«У тяжкий час ми тут зібралися, але з дуже гарної нагоди, тому що отримати Орден почесного легіону – це велика честь. Для мене це була абсолютна несподіванка», – сказала під час вручення відзнаки Ліна Костенко.

Велика радість бачити Ліну Василівну, адже у свої 92 поетеса рідко відвідує світські події.

Орден, який отримала Ліна Костенко, вона присвятила українським воїнам.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації