Вхід | Реєстрація

Поштове відділення в Орлику відновить свою роботу

Поштове відділення в Орлику відновить свою роботу

Велике, віддалене від центру громади, село, в силу різних причин, залишилося без поштового відділення. Цей факт неабияк турбує місцевих жителів.

Через те, що в Орлику немає пошти, місцеві жителі змушені долати з десяток кілометрів до Дашківки чи Придніпрянського для того, аби заплатити за комунальні послуги. А в умовах війни, поганого стану доріг та дефіциту пального, навіть ті 10–14 кілометрів, які потрібно проїхати, створюють для людей серйозну проблему. Тим більше, що користуються поштовими послугами, як правило, люди старшого віку, котрі рахують кожну гривню. Тим часом просто заправити автомобіль пальним для того, щоб доїхати з Орлика до Дашківки, коштує близько 120 гривень.

Орляни не розуміють причини, через яку в їх селі перестало працювати поштове відділення. За словами місцевих жителів, у населеному пункті є будівля для функціонування пошти, є й бажаючі там працювати.

Між тим, Дмитро Соломко, регіональний менеджер Укрпошти, говорить, що ситуація з відновленням діяльності поштового відділення в Орлику не така проста, як здається людям. Хоча проблема є вирішуваною.

За словами Дмитра Михайловича, фахівець, який може працювати на пошті і надавати всі необхідні послуги, дійсно є. Він пройшов відповідне навчання. А ось із пристосованим приміщенням — проблема. Будівля то є, але там необхідно провести ремонт. А це — не лише проект, кошти та фаховий виконавець робіт, а ще й ціла бюрократична процедура узгоджень від Кобеляк і до Києва.

Та все ж, Дмитро Соломко висловлює обережний оптимізм. За його словами, поштове відділення в Орлику має відновити свою роботу вже з 1 серпня.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 липня 2022, 15:30 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації