Вхід | Реєстрація

Чи підуть діти в школу і хто керуватиме освітою?

Чи підуть діти в школу і хто керуватиме освітою?

Поки що чітких відповідей на запитання, винесені в заголовок, немає.

До 1 вересня залишається вже менше місяця. І тому зрозумілою є зацікавленість у тому, як і коли розпочнеться перший в сучасній історії України «воєнний» навчальний рік.

Кілька тижнів тому розпочалося опитування серед батьків майбутніх школярів. Мова йшла про те, якій формі навчання вони віддають перевагу в умовах війни — традиційній очній або, як зараз кажуть, офлайн чи дистанційній.

Ми поцікавилися в Наталії Коваль, яка очолює міський відділ освіти, результатами опитування.

Наталія Мефодіївна відповіла, що станом на 1 серпня ще не можна говорити про остаточний результат. Адже триває збір інформації з різних навчальних закладів.

Але певні попередні підсумки підвести можна. У більшості громад області, де проводилися подібні опитування, батьки висловилися за заочну форму навчання, побоюючись за безпеку своїх дітей. За те, аби діти пішли в школу, висловилися лише мешканці Зіньківської громади.

Інформація з деяких сільських шкіл Кобеляцької громади, де подібні опитування проходять швидше через невелику кількість респондентів, дозволяє зробити припущення, що і в нас батьки будуть проти того, аби діти традиційно сіли за парти в стінах навчальних закладів.

Повністю «відкритим» залишається і питання щодо роботи дитсадків.

Між тим, по Кобеляках та селах громади ширяться чутки про те, що керівнику відділу освіти Наталії Коваль «запропонували» добровільно піти з посади. «Пропозиція» надійшла із Кобеляцької міської ради.

Сама Наталія Мефодіївна, як педагог та чиновник із великим стажем, поки що цю інформацію не коментує. Але й не заперечує навідріз, що така «пропозиція» була.

Водночас посадовець запевнила, що планів у найближчі кілька місяців іти на пенсію в неї немає.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Zorn / 9 серпня 2022, 15:59
Пропонують в школу учням не йти.Зрозуміло: освіта безкоштовна, знання учнів постійно "реформуються". А додому до вчителів ходити можна. У місті вартість репетиторської години занять сягає до 150-200 гривень. (В середньому берить 100 гривень за урок). У деяких репетиторів на заняттях знаходиться не по одній особі, а по кілька(майже пів класу).
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації