Вхід | Реєстрація

Будні Дашківки: без лікаря та автобуса

Будні Дашківки: без лікаря та автобуса

У п’ятницю відбулася анонсована раніше зустріч жителів Дашківки та кількох сусідніх сіл із керівними особами Кобеляцької громади.

Нагадуємо, що тижнем раніше люди запросили на розмову свого старосту Володимира Скляренка і попрохали донести до керівництва громади інформацію про проблеми, котрі їх турбують.

Селяни стурбовані передусім печальною перспективою залишитися без належного медичного обслуговування, а також фактичною відсутністю автобусного сполучення із Кобеляками.

Діючий сімейний лікар Валерій Шептуха мобілізований до ЗСУ. І місцевим жителям запропонували лікуватися в Орлику. А це — далеко і незручно.
Окрім того, в Дашківку не заходить так званий соціальний автобус, на якому люди могли доїхати до Кобеляк.

Староста Володимир Скляренко повідомив про проблеми людей керівництво громади. Йому побіцяли приїхати в село у п’ятницю, 29 липня.

На зустріч із керівництвом громади, яка відбулася в приміщенні дашківського клубу, прибули більше ста чоловік. Багато людей приїхали на велосипедах із сусідніх сіл, здолавши по кілька кілометрів.

Про перипетії зібрання редакції розповіла Аліна Панасенко.

Вона повідомила, що в Дашківку прибули керівник ЦПМСД Любов Коломієць та заступник міського голови Сергій Китайгора.

За словами Аліни Панасенко, кобеляцькі посадовці змогли трішки порадувати селян.

Вона розповіла:

— Коломієць нам порадила шукати лікаря. Поки що до нас буде їздити і приймати людей Іван Юрченко. Але ні графік роботи його невідомий на сьогоднішній день, невідомо і скільки часу до нас їздитиме цей фахівець. У нас із медперсоналу фактично залишилися водій та санітарка. Із позитивного — до нас на роботу прийде медсестра. Із негативу — ну переведуть нас на обслуговування в Орлик. Але ж і це ще нічого не вирішує. По-перше, це якось несправедливо. У нас — 11 сіл і 3700 жителів, а там — одне село. По-друге, сімейного лікаря як не було, так і немає.

Щодо відновлення руху соціального автобуса, то Сергій Китайгора теж нічого дашківчанам не пообіцяв. Він лише констатував печальний факт, що автобусний маршрут не діє. І висловив сподівання на відновлення рейсу за маршрутом Полтава — Придніпрянське.

Була озвучена і ще одна проблема.

Розповідає Аліна Панасенко:

— Виступила наша жителька Віра Соляник. Вона повідомила Китайгорі про те, що невідомий нам власник земельних ділянок, котрий розорав луки, згорнув викорчувані ним дерева і кущі в канал та на сусідні ділянки. Ми вимагаємо від влади вжити заходів, знайти цього бізнесмена і примусити його навести лад. Нехай або спалить, або вивезе це сміття. Китайгора нам відповів, що зараз інформація про власників землі через війну закрита. І того чоловіка знайдуть після війни. Нас така відповідь не влаштовує. Тим більше, що селяни прекрасно усвідомлюють, що чиновники без особливих проблем можуть і зараз, в умовах воєнного стану, знайти недобросовісного підприємця.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 серпня 2022, 16:51 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації