Вхід | Реєстрація

У Лубнах водій без прав намагався підкупити поліцейського

У Лубнах водій без прав намагався підкупити поліцейського

Слідчі поліції, за процесуального керівництва Лубенської окружної прокуратури, повідомили про підозру 35-річному мешканцю Лубенської тергромади, який пропонував поліцейському хабар за уникнення адміністративної відповідальності.

Петро Скічко, начальник Лубенського райвідділу поліції, зазначив:

– Місцевий 35-річний водій вчинив низку адміністративних правопорушень, передбачених частиною 4 статті 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами), частиною 1 статті 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі посвідчення водія відповідної категорії) та частиною 5 статті 121 (Порушення правил користування ременями безпеки) Кодексу України про адміністративні правопорушення. З метою уникнення адміністративної відповідальності, фігурант намагався підкупити інспектора сектору реагування патрульної поліції Лубенщини. Поліцейський від неправомірної пропозиції відмовився та  викликав на місце слідчо-оперативну групу, яка задокументувала дане правопорушення.

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, за процесуального керівництва Лубенської окружної прокурати, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Особі вже повідомлено про підозру. У рамках відкритого кримінального провадження триває досудове розслідування. У разі доведення вини судом чоловікові загрожує від двох  до чотирьох років позбавлення волі.

Крім того, відносно фігуранта складено ряд адміністративних протоколів за вчинення вищезазначених правопорушень.


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 серпня 2022, 15:25 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації