Вхід | Реєстрація

Затримано жителя Полтавщини, який преробив стартовий пістолет на бойовий

Затримано жителя Полтавщини, який преробив стартовий пістолет на бойовий

Працівники  поліції Лубенщини, під процесуальним керівництвом Оржицького  відділу Лубенської окружної прокуратури, виявили та вилучили у мешканця Оржицької тергромади стартовий пістолет, перероблений на вогнепальну зброю. Поліція розслідує кримінальне провадження. Фігуранту повідомлено про підозру.

Петро Скічко, начальник Лубенського райвідділу поліції, зазначив:

– Працівники сектору поліцейської діяльності №1 (смт. Оржиця) Лубенського райвідділу поліції, під процесуальним  керівництвом Оржицького  відділу Лубенської окружної прокуратури, 6-го серпня провели санкціонований судом обшук у домогосподарстві мешканця Оржицької громади. У ході слідчих дій  поліцейські виявили та вилучили пістолет з ознаками переробки. За висновками експертних досліджень даний пістолет являється вогнепальною зброєю, виготовленою шляхом переробки стартового пістолету. Джерело походження та мету зберігання зброї з’ясовує слідство.

У рамках кримінального провадження чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 263-1 (Незаконна переробка вогнепальної зброї) та частиною 1 статті 263 (Зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. У разі визнання судом вини правопорушникові загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, Поліція Полтавщини посилює контроль за обігом зброї для запобігання випадкам її застосування у злочинних намірах – Євген Рогачов


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 серпня 2022, 12:07 | Оржиця | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації