Вхід | Реєстрація

У дендропарку «Криворудський» проводять екскурсії для переселенців та жителів Семенівської громади

У дендропарку «Криворудський» проводять екскурсії для переселенців та жителів Семенівської громади

Насолодитися красою Полтавщини й відпочити душею на природі можна в дендропарку загальнодержавного значення «Криворудський». Окрім того, тут проводять цікаві й змістовні екскурсії для переселенців та жителів Семенівської громади. Днями організували екскурсію для людей, які переїхали з Донеччини й Харківщини.

Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

– Природа Полтавщини прекрасна. Відкрити її для себе допомагають переселенцям колективи закладів природно-заповідного фонду області. Проводять безкоштовні екскурсії. Наприклад, організовують їх у дендропарку «Криворудський», що в Семенівській громаді, – розповів Дмитро Лунін. 

За словами наукового співробітника рекреаційного центру «Криворудський» Валентини Бабарики, із початку війни у Криву Руду приїхало 187 внутрішньо переміщених осіб. 

«Запрошували  їх завітати на екскурсії до дендропарку, – говорить Валентина Бабарика. – Вони із задоволенням відвідують його і вдень, і під вечір. Приводять своїх діток, приходять сюди сім’ями. Це – свого роду віддушина, емоційний відпочинок».

Дендропарк потребує постійного догляду. У цьому допомагають не лише місцеві. Охоче долучаються до цього процесу й внутрішньо переміщені особи. 

«Допомагаємо боротися з бур’янами, доглядати за культурними рослинами. Особисто я полюбляю дбати про прекрасні троянди, яких тут чимало», – розповідає  переселенка з Харкова Ірина.

Безкоштовні екскурсії в «Криворудському» – щовівторка, але всі охочі щодня можуть гуляти дендропарком. 

Відпочивати на природі й відновлювати сили – життєво необхідно!



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації