Вхід | Реєстрація

На очне або змішане навчання вийдуть до половини шкіл

На очне або змішане навчання вийдуть до половини шкіл

1 вересня в Полтавській області розпочнуть роботу ті навчальні заклади, де є укриття. У решті закладів будуть онлайн-заняття та змішана форма навчання. Про це повідомила прес-служба Полтавської ОВА.

— Готуємося до старту нового навчального року. Завдання звучить просто: максимально безпечне та мінімально стресове навчання для дітей, які здобуватимуть освіту офлайн. Область і громади зараз роблять усе, щоб укриття в садочках і школах мали все необхідне: тепло, вентиляцію, електроенергію, запаси води, аптечки й так далі, — повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Наразі в області налічується 2538 учнів з числа внутрішньо переміщених осіб. До 1-х класів зараховано 11,6 тисячі першокласників, з них 513 дітей ВПО. За межі України виїхали 13421 учень та 328 педпрацівників.

ОВА разом з ДСНС обстежують будівлі закладів освіти й перевіряють можливості їх використання для укриття. Уже обстежено 623 заклади, з яких 228 можуть бути допущені до очної форми навчання. Це 18% від загальної кількості.

Триває робота з приведення укриттів до вимог нормативів. Крім того, у громадах області оснащуються школи генераторами. На це з обласного бюджету виділено 20 мільйонів гривень.

— Ми розраховуємо, що на очне або змішане навчання вийдуть від третини до половини закладів освіти області. Але, акцентую, облаштування укриттів — це процес, який триватиме постійно. І головне — укриття в кожному конкретному садку чи школі мають перевірити рятувальники. Тільки після їхнього схвалення, яке закріплюється актами, можна запускати очне навчання, — додав Дмитро Лунін.

Опитування батьків у області показало, що переважна більшість (65,5%) висловлюються за онлайн навчання, 30,8% — за офлайн, 3,7% батьків — не визначились або підтримують змішану форму навчання.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Zorn / 18 серпня 2022, 11:08
Як готуються заклади освіти громади в «Ехо» писали. А ще є аграрний ліцей. Бачу по території та із спілкування з ліцеїстами що з приходом нової керівниці там ситуація докорінно змінилася. Цікаво прочитати на сторінках вашої газети про сьогодення кобеляцького професійного закладу освіти.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації