Вхід | Реєстрація

Із «Шулик-Festу» — з пам’ятними грамотами

Із «Шулик-Festу» — з пам’ятними грамотами

Аматорські колективи Нехворощанської громади виступили на фестивалі народної творчості.

Минулого року, 14 серпня, у православне свято Винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього, що в народі зветься Маковеєм, у селі Божківське відбувся перший фестиваль народної творчості «Шулик-Fest».

Гастрономічною родзинкою заходу стали шулики (порізані на шматочки пшеничні коржі, залиті розведеним медом разом із тертим маком). Ними місцеві господині пригощали всіх охочих та проводили майстер-класи з їх випікання.

Цьогорічний фестиваль народної творчості відбувся в переддень Медового Спасу. Та у зв’язку з повномасштабною війною в Україні, захід мав благодійне спрямування. Виручені кошти від продажу сувенірів та виробів народного мистецтва місцеві майстри спрямують на підтримку Збройних Сил України.

Гості заходу переглянули концертну програму, що складалася з 44 номерів. На сцені «Шулик-Festу» виступили артисти з Маячки, Лівенського та Шедієвого.

Як повідомила прес-служба Нехворощанської громади, свої вокальні й артистичні уміння продемонстрували ансамблі «Калина» і «Маків цвіт», гурт «Реальні мужики», солістки Анна Дейнека й Іванна Полухіна.

До речі, саме виступ маячківських артистів закрив пісенну частину фестивалю. Вони заспівали «Непереможна Україна».

Колективи Нехворощанської громади отримали від організаторів фестивалю пам’ятні грамоти.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації