Вхід | Реєстрація

Скільки коштує доставка з Китаю в Україну?

Скільки коштує доставка з Китаю в Україну?

Сьогодні більшість товарів всього світу виготовляється в Китаї. Якщо ви вирішили побудувати бізнес на перепродажі товарів з Піднебесної, то варто розрахувати витрати. Основна з них – доставка товару в Україну. Як формується вартість, від чого вона залежить та чи можна зекономити на доставці, читайте далі.

Способи доставки з Китаю в Україну

Транспортувати товар з Китаю в Україну можна літаком, залізною дорогою та кораблем. Від виду транспорту залежать ціна та термін доставки. Варто зазначити, що через повномасштабне вторгнення шлях залізної дороги зупинений. Доставка літаком та морем зараз проходить через європейські країни. 

Авіадоставка найшвидша, але як наслідок – найдорожча. Вона підходить для перевезення швидкопсувних товарів, овочів та фрукті, а також одягу та взуття.

Морська доставка довша за терміном очікування, але й ціна значно нижча. Вантаж морем перевозиться у спеціальних контейнерах, які завантажуються на корабель. Розрізняють два види контейнерів: FCL (Full container load) – коли замовник замовляє весь контейнер та LCL (Less than container load) – збірний вантаж від кількох замовників.

У підприємців користуються попитом збірні вантажі. Таким чином, можна зекономити на доставці, тому що замовник оплачує тільки за той об’єм, що займає його товар у складі збірного вантажу.     

Як формується вартість доставки?

Ціна доставки – це сукупність показників. Найголовніші: конкретний опис товару - його розмір, вага і кількість. Коли логіст знає ці показники, то може почати прораховувати вартість.

Які параметри ще потрібні для розрахунку:

  • фактична вага – показник після зважування вантажу
  • об’єм вантажу у м3
  • обраний вид доставки
  • маршрут
  • термін доставки

Зазвичай є фіксована ставка на одну одиницю ваги, у кожній компанії вона індивідуальна.

Чому вартість може відрізнятися

Багато хто з підприємців мав негативний досвід: на початку вартість була одна, а кінцева ціна виявилася зовсім іншою. Причина цього – некоректний прорахунок некоректних даних. Наведемо приклад. Постачальник ще не почав виробництво партії товару, а вже надав дані. Звичайно, коли товар буде готовий, є велика вірогідність, що показники зміняться. Або інший приклад. Постачальник переупакував товар, додавши дерев’яний палет, або розфасував його у більшу кількість коробок.

Щоб захистити себе від таких ситуацій, потрібно зробити кілька кроків:

  • зафіксувати з логістичною компанією тариф
  • попросити постачальника зробити заміри реального вантажу до відправлення
  • знайти компанію, яка має особистий склад в Китаї, щоб отримати актуальні дані про товар

Калькулятор розрахунку вартості

Отже, яка вартість доставки 1кг з Китаю? На багатьох сайтах є онлайн калькулятори, які дозволяють зробити миттєвий прорахунок. Але насправді, це буде не об’єктивна вартість. Тому що вона не враховує вагомих показників – збори, митні платежі можуть відрізнятися в залежності від товару. Середній показник вартості 1 м3 - обходиться до 300 USD (без урахування митних платежів).  

Компанія M3Cargo проводить індивідуальний розрахунок вартості доставки з Китаю в Україну. Завдяки цьому клієнт отримує об’єктивну ціну.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 серпня 2022, 10:12 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації