Вхід | Реєстрація

У Лубнах на благодійному концерті збирали кошти для ЗСУ

У Лубнах на благодійному концерті збирали кошти для ЗСУ

19 серпня, у велике православне свято Преображення Господнього, а по- народному Спаса, у Лубнах біля кінотеатру «Київська Русь» відбувся благодійний концерт. Цього дня зібралася творча команда Лубенського та Чорнухинського краю. Артисти із Калайдинців, Нижнього Булатця та Чорнух дарували свою майстерність та позитивні емоції глядачам, намагалися хоча б на деякий час очистити думки від війни, а ще – зробити посильний вклад у нашу перемогу. Адже кожен охочий мав можливість стати частиною добра, долучившись до збору коштів на підтримку Збройних Сил України, який було організовано благодійною організацією «Благодійний фонд «МЕLЕК» (керівник Ірина ПОДФЕДЬКО).

Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, депутат Полтавської обласної ради Василь Стасовський, голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко та чорнухинський селищний голова Олександр Василенко звернулися зі словами підтримки та побажаннями перемоги, миру та добра. Вони зазначили, що наші бійці за сотні кілометрів мають відчувати любов, підтримку і безмірну вдячність кожного з нас.

Як пише пресслужба Лубенської міської ради, під час заходу на підтримку тих, хто зі зброєю в руках захищає кордони нашої держави своє мистецтво та вроджений запал глядачам дарував духовий оркестр з с. Калайдинці, який цього року святкує золотавий піввіковий ювілей (керівник колективу Дмитро ОРИСЕНКО). Проникали у душі пісні у виконанні народного вокального колективу «Вербиченька» (керівник Олена МАЦАК). До слова, творча зірка цього колективу незрадливо сяє на мистецькому небосхилі Лубенщини вже 35 років.

Щиро та натхненно лунали пісні у виконанні тріо «Світанок» у складі Валентини Іщенко, Миколи Ужакіна та Олени Мацак, чоловічого тріо у складі Віктора Скребця, Миколи Ужакіна та Олексія Білика, дуету «Надвечір’я» у складі Віри Таран та Олексія Білика філії Калайдинцівський сільський будинок культури.

Різнобарв`я програми лаконічно довершили творчі виступи народного аматорського вокального ансамблю «ДЖЕРЕЛО» із Нижнього Булатця (керівник Світлана МАКАРОВА).

Особливої насиченості, проникливості, смаку та козацького колориту додали творчій зустрічі запальні гості з Чорнух: дует у складі Віталія Кускова та Олександра Марченка, солістка Дарина Давиденко та народний вокальний чоловічий квартет «Пісенне Джерело» у складі Івана та Миколи Хижняка, Михайла Кривчуна, Володимира Мокієнка.

Аби розважити малечу, на місці працювали майстри аквагриму, проводили майстер-класи з миловаріння, плетення патріотичних браслетів, народні умільці пропонували свої вироби. Фотозона з рогозяними фігурами калайдинцівського майстра Павла Даниленка теж користувалася неабиякою популярністю. Частину свого заробітку усі вони передали на потреби військових.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 серпня 2022, 10:41 | Лубни | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації