Вхід | Реєстрація

На Полтавщині судитимуть двох місцевих жителів за заклики визнання правомірною збройної агресії рф

На Полтавщині судитимуть двох місцевих жителів за заклики визнання правомірною збройної агресії рф

Поширення матеріалів щодо зміни територіальної цілісності України та визнання правомірною збройної агресії РФ - на Полтавщині судитимуть двох місцевих жителів.

Полтавською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальні акти стосовно мешканця Полтави за посягання  на  територіальну  цілісність  і  недоторканність  України  (ч. 1 ст. 110  КК  України)  та  жителя  м. Горішні Плавні за поширення матеріалів, що виправдовують і визнають правомірною збройну агресію РФ проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, з початком збройної агресії, використовуючи власні  акаунти у заборонених в Україні соціальних мережах, чоловіки публікували антиукраїнський  контент. Зокрема, полтавець розповсюджував інформацію із закликами до зміни меж території та державного кордону України, насильства стосовно українських захисників, а також на підтримку рішень і дій президента РФ.

Житель Горішніх Плавнів поширював публікації щодо визнання правомірної  збройної  агресії та глорифікації представників «народної міліції ДНР» і військовослужбовців РФ.  

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалося Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2022, 11:42 | Горішні Плавні | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації