Вхід | Реєстрація

Плоди діяльності або бездіяльності людини

З початку року в Гадяцькому районі відмічається загострення ситуації щодо виникнення пожеж та загибелі людей на них.
Станом на 19 березня 2010 року на території Гадяцького району виникло 13 пожеж. Прямий матеріальний збиток, нанесений пожежами, складає 97786 грн., побічний збиток – 232686 грн. На пожежах було виявлено 1 загиблу особу. У результаті пожеж травмовано 4 особи, з них 2 дитини. Внаслідок пожеж знищено або пошкоджено:
- 5 житлових будівель та 5 допоміжних споруд житлового сектору (господарські сараї, літні кухні, гаражі);
- 3 одиниці автомобільної техніки.
Завдяки швидкому реагуванню пожежно-рятувального підрозділу СДПЧ-23 м. Гадяча та невоєнізованих протипожежних підрозділів (ПСО ТОВ «Стандарт Агро» с. Рашівка Гадяцького району та ДПД ВАТ «Гадяцький елеватор») було врятовано будівлі та майно на суму 307000 грн.
Причини виникнення пожеж давно всім відомі: одні виникають без втручання людей (розряди блискавки, хімічні реакції та інше), а інші – плоди діяльності або бездіяльності ”homo sapiens” – людини.
Хочу звернути вашу увагу на одну з таких причин, як несправність в електромережі, що зумовлює господарів нехтувати встановленням заводських апаратів захисту, і, як правило, влаштування саморобних запобіжників, так званих ”жучків”, що приводить до нагрівання кабельно-провідникової продукції і, як наслідок, до короткого замкнення електромережі, що й стає причиною загоряння.
Випадки пожеж є результатом того, що у повсякденних турботах дехто з дюдей проявляє необережність, не звертаючи уваги на дотримання елементарних правил пожежної безпеки.
Державний пожежний нагляд Гадяцького району звертається до вас з проханням та нагадує:
- виходячи з помешкання, не залишайте без нагляду ввімкненими в електромережу електричні прилади (електроплити, праски, каміни та інші електрообігрівальні прилади);
- якщо виникає підозра в справності електрообладнання, не ризикуйте, зверніться до фахівців;
- не встановлюйте саморобні запобіжники, не обманюйте себе, що це тимчасова необхідність.
Пам’ятайте! Порушення елементарних правил пожежної безпеки призводить до того, що зазнає збитків держава, люди втрачають майно, а нерідко й життя. Тому не варто зневажати цими правилами, будьте обережними. Пам’ятайте, запобігти лихові можна.

Автор: Андрій Смирнов, інспектор ВПНПД Гадяцького РВ ГУ МНС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2010, 12:45 | Гадяч | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації