Вхід | Реєстрація

Захищати чи захищатись

Собаче життя чи захист тварин від жорстокого поводження?
У широко розкритих переляканих очах дитини застигли сльози, кричати вже немає сил, а їх семеро розлючених...
Це не фільм жаху. Таку картину в нашому місті можна спостерігати кожного дня.
Сонце піднімається вище, «природа кличе», і гуртуються різнокаліберні собачі зграї, і ганяють містом (і не лише нашим), і нападають на тих, хто боїться. А це діти, жінки, старенькі. Хто відбувається переляком, хто втратою речей, а хто й укусами.
Я люблю тварин, зокрема собак, але я глибоко зневажаю людей, які приручають і виганяють на вулицю собаку чи кицьку. Чому собаки не дають життя людям?... Коли винищать бродячих собак? ... Куди дивиться влада? ... Ці питання задають люди місцевій владі, яка у відповідь може лише широко розвести руки та здвигнути плечима. «Заходи, які ми вживаємо, нечисленні, а віднедавна й незаконні». Законодавці заборонили жорстоке поводження з тваринами, зокрема з собаками. Це, звичайно, гуманно і правильно. Але на таку відповідь у нас виникає інше питання: «Хто? Коли? І як захистить людей від жорсткого поводження?»
Собак необхідно (згідно Закону) відловлювати, поміщати в спеціальний притулок і після позбавлення дітородних функцій відпускати на волю (все коштує грошей, і чималих). Зауважу, що зуби і кігті до дітородних органів собак не відносяться. Так, бродячі собаки не зможуть давати потомство. Але доки їм відміряне життя, вони змушені будуть боротися за виживання зубами і кігтями.
Більшість населення України проти жорстокого поводження з тваринами, але, оскільки ні Верховна Рада, ні Уряд коштів на влаштування притулків не передбачають і не виділяють, ми залишаємось незахищеними від злоби, зубів і кігтів зграй бродячих собак.

Автор: З.П. Стеценко, майстер МКП «Комунсервіс», www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2010, 12:50 | Гадяч | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації