Вхід | Реєстрація

Порубка у кобеляцькій полезахисній лісовій смузі майже на 450 тис грн – на Полтавщині обвинувачують колишнього лісничого

Порубка у кобеляцькій полезахисній лісовій смузі майже на 450 тис грн – на Полтавщині обвинувачують колишнього лісничого

Спеціалізованою екологічною прокуратурою Полтавщини передано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього лісничого одного зі структурних підрозділів державного підприємства «Кременчуцьке лісове господарство».

Чоловіку інкримінують незаконну порубку дерев у захисному лісовому насадженні, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, у лютому минулого року, перебуваючи на посаді, лісничий на території полезахисної лісової смуги в адміністративних межах Кобеляцької територіальної громади без дозвільних документів здійснив незаконну порубку більше 30 дерев різних порід, спричинивши вказаній територіальній громаді майже 450 тис. грн збитків.         

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.


Автор: Пресслужба Полтавської обласної прокуратури


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 вересня 2022, 10:28 | Кобеляки | Кримінал


1. микола козак / 14 вересня 2022, 14:51
Нарубали на мільйони , тепер заплатять штраф 450 тис , якось же потрібно суспільству запудрить мізки.
2. IgorSergeevich / 14 вересня 2022, 16:42
Трохи не вгадав,
нарубав Хома не на один лям.
3. микола козак / 14 вересня 2022, 19:42
2.IgorSergeevich
«Трохи не вгадав,»

а там і вгадувати нічого , ворував не один хома , ворують всі хто дає дозволи , хто рубає , дорожники .До того схема з дорожниками безвідказна все продумано .Через пару років замість лісополос лишаться пеньки і чагарники.
4. Ayaks / 14 вересня 2022, 22:02
До речі, цікавий факт. Десь раз в півроку в районі (колишньому уже), ловлять "чорних лісорубів". Іноді мова йде про випилювання 10 дерев, іноді 20, цього разу 30. Офіційно сума збитків шалена, тут виходить по 15 тисяч за деревину. Справа швидко затихає, ніхто не покараний, максимум конфіскують бензопилу. Ну ця безкарність вже звична для нас. Питання в іншому. Де ж беруться ці ГАЗони, Камази і КРАЗи з деревиною, що безупинно шниряють районом і возять дрова людям і кругляк на пилорами? Невже оце такі величезні 30 деревин, що їх вистачає на півроку? Звісно ви скажете - пиляють садки в селах....але питання де це в нас такі садки, які засаджені соснами і дубами? Офіційний ліс з лісгоспу скажете Ви? Дуби?
Це звісно чудесно що обвинувачують лісничого (хоча нічим серйозним це йому не загрожує), але ....30 деревин???? Це насмішка така? Навіть 30 в день, це дуже занижена кількість (раз в 6-10). Але...ніхто не бачить. І що саме дивне - не бачать аграрії, яким оце випилювання лісосмуг та санітарних лісів, ударить наслідками в першу чергу.
5. Mistsevyi / 15 вересня 2022, 00:44
2.IgorSergeevich
«нарубав Хома не на один лям.
»

Ковач, признайся, хто тобі цю інфу давав і скільки ти взяв, коли помагав Хому мочити , як він тебе мало не відлупцював ?
6. Mistsevyi / 15 вересня 2022, 00:46
3.микола козак
« ворував не один хома , ворують всі хто дає дозволи , хто рубає , дорожники»

Дорожники давно не при ділах, їх потіснили такі як Булєци, Шаповали, Бєси і тому подібні з підземелля
7. Mistsevyi / 15 вересня 2022, 00:51
4.Ayaks
« І що саме дивне - не бачать аграрії, яким оце випилювання лісосмуг та санітарних лісів, ударить наслідками в першу чергу.»

Аграрії й самі такі самі, звикли усе гребти та руйнувати. Там великі тьорки пройшли, все поділено між Бісами, Дорошами і іншими. Міська рада й добробут типу дали дозволи й документи, якими можна тільки сраку підтирати
8. IgorSergeevich / 15 вересня 2022, 20:13
7.Mistsevyi
« Mistsevyi»

Аліна Котенко
я бачу ТИ підстриг свої коси , мабуть на війну збираєшся , чи таких як ТИ АКТЕВІСТІВ НЕ БЕРУТЬ ?
Василь Колобов
Stanislaw Ua кого ви слухаєте,оцей Славко сам являється чорним лісорубом,якого не одна людина ловила за крадіжкою в лісі (дубів),а також його односельчани знають його як найкращого хабарника-друга поліції,під чиєю «кришою» він працює.Належні документи він навіть в очі ніколи не бачив!Шановний,перед тим як лізти до других людей,почни із себе і розкажи всю правду про себе.
Василь Колобов
Славко,а у вас що нема калітки що люди до вас через забор лазять?
9. Mistsevyi / 15 вересня 2022, 23:36
Це твої імена в різні фази місяця ?
10. IgorSergeevich / 16 вересня 2022, 00:27
9.Mistsevyi
«Mistsevyi »

Yulia Hondra

Stanislaw Ua А ще будь ласка скажіть як воно їздити на краденому скутері ? Який ви вкрали біля річки , а потім привели до жінки в двір і хотіли її підстави , а саме відразу коли привели у двір визвали поліцію ! А в кінцевому результаті їздете на цьому скутері

Аліна Котенко

Stanislaw Ua КРАДІЙ!!Віддай моєму батьку черевики,які ти ЧЕСНО ВКРАВ!Та я також знаю за твою підтримку від поліції!Коли ти побив жінку,з якою зустрічався,побив вікна розлив масло автомобільне по всьому огороду,і коли вона звернулась до поліції тобі все зійшло з рук.ПИТАННЯЧКО-ЧОМУ НЕ ТАКИЙ ТИ ВЖЕ СВЯТИЙ,ЛІЗЕШ ДО ВСИХ ЗІ СВОЇМИ ПОРАДАМИ І ВЧЕННЯМИ?
Yulia Hondra
Stanislaw Ua Так це ви Славко який привіз моїм родичам газон дрів? чистого дуба ,який ви вкрали в Кобеляцькому лісовому господарстві ,бо вашу рекламу ми найшли в газеті ехо. І ви оце так обговорюєте документи про дозвіл , а на скільки я знаю ,що ви возити їх без документів! Оті кросівки які ви вкрали у людини поверніть БУДЬ ЛАСКА!!! На скільки я вас знаю , мені цікаво хто реагує на ваші коментарі я думаю вони вас не знають бо я багато цікавого розповіла б людям, що ви за людина і який ви «АКТИВІСТ»
11. IgorSergeevich / 16 вересня 2022, 00:29
9.Mistsevyi
« Mistsevyi / »

Yulia Hondra
Stanislaw Ua Посилання на youtu.be ну і в якому розмірі ви взяли хабар від «ФОРАС-ЛЕНД»????
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації