Вхід | Реєстрація

Від Мідянівки — до Павлівки

Від Мідянівки — до Павлівки

За кілька днів учасники художньої самодіяльності Кобеляцької громади встигли виступити з благодійними концертами в чотирьох населених пунктах ОТГ.
Нагадаємо, що більше місяця артисти міського Центру культури, дитячої музичної школи, Будинку дитячої та юнацької творчості відвідують села громади. Концертний тур під назвою «Разом до Перемоги» розпочався 28 липня з Кобеляк. За цей час «зірки» кобеляцької сцени проїхали населеними пунктами Кобеляцької громади, від Світлогірського — до Придніпрянського та Канав. Звичайно, що організацією кожного заходу займалися місцеві працівники культури. Свої номери готували колективи, які діють при сільських будинках культури і клубах. А місцеві господині, приготувавши різноманітні смаколики, влаштовували ярмарки для збору коштів на підтримку українських військових.

Із 4‑го по 11 вересня артисти провели ще чотири концерти.

У неділю, 4 вересня, у Мідянівці виступили аматорські колективи Морозівського сільського клубу (ансамбль «Тоніка»), Шенгурівського СБК (ансамбль «Мальви»), Лебединського СК (ансамбль «Лебединне джерело»), Ганжівського СК (ансамбль «Чарівниця»).

Місцеві майстрині організували виставку декоративно-прикладного мистецтва. Не обійшлося й без смачної здоби, яку приготували мідянівські господині.
Спільними зусиллями на концерті-ярмарку було зібрано 10 159 гривень.

Минулого тижня заходи відбулися в Кунівці та Павлівці. Музичні й танцювальні номери для глядачів підготували артисти Кобеляцького центру культури та дозвілля, Кунівського та Павлівського сільських клубів, дитячої музичної школи та БДЮТ.

Традиційно працювала виставка-продаж виробів народного мистецтва.

У Кунівці вдалося зібрати 3 030 гривень, а в Павлівці — 10 000.

11 вересня благодійний концерт проходив у Грицаївці. Організацією заходу займалися завідуюча місцевим клубом Наталія Раденко і підприємець Марина Дівніч. У концертній програмі взяли участь аматорські колективи Сухинівського та Грицаївського клубів. Місцеві жителі реалізовували на ярмарку поробки і смаколики.

Незважаючи на дощову погоду, усе заплановане вдалося провести. Присутні на заході зібрали 5800 гривень.

Після концерту бажаючих пригощали смачним пловом, галушками та картоплею, які наготувала жителька Ляшківської громади Наталія Плахотіна. Зібрані в Грицаївці кошти передали на підтримку наших воїнів.

За інформацією Відділу культури, туризму, молоді та спорту Кобеляцької міської ради, цього тижня заплановані концерти в Сухинівці та Шенгурах.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 вересня 2022, 14:50 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації