Вхід | Реєстрація

Міськрада заборонила полювання і продаж дикорослих грибів

Міськрада заборонила полювання і продаж дикорослих грибів

Відповідна інформація оприлюднена 8 вересня на офіційному сайті Кобеляцької міської ради.

Ще 2 вересня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської районної військової адміністрації прийняла ряд доручень, які мають виконуватися на її території. Зокрема, і в Кобеляцькій громаді.

Перше з них стосується світломаскування. Підприємства, установи та організації всіх форм власності мають дотримуватися спеціального режиму світломаскування на час дії комендантської години, що триває з 1 вересня із 22:00 до 5:00.

Друге обмежує час для продажу алкоголю. Заклади торгівлі та харчування, що знаходяться на території Полтавського району, можуть реалізовувати алкогольні напої з 12:00 до 18:00. У інший період доби продаж міцного алкоголю, пива чи слабоалкогольних напоїв заборонений.

Третє обмеження поширюється на військовослужбовців Збройних Сил України і правоохоронців. Якщо цивільне населення може купувати алкоголь у відведений для цього час доби, то військовим і поліцейським це суворо забороняється. Про обмеження районна військова адміністрація попередила суб’єктів господарювання, що провадять свою діяльність у сфері реалізації алкогольних напоїв.

Також на період дії воєнного стану в Полтавському районі забороняється полювання. Щоправда, обмеження можуть бути зняті в окремих випадках для забезпечення біотехнічних заходів та заходів, спрямованих на підтримання стабільного благополуччя в мисливських угіддях.

Крім того, населення не має права продавати дикорослі гриби, зібрані на території району в будь-якому вигляді (свіжі, сушені, солені, консервовані, мариновані тощо) та грибної продукції домашнього приготування.

Пам’ятайте про заборони і не порушуйте вимоги військової адміністрації.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 вересня 2022, 18:27 | Кобеляки | Суспільство
1. микола козак / 15 вересня 2022, 19:55
Ну з продажем горілки все ясно , а от що дає світломаскування в сучасній війні? Ракети не летять на світло , так , як і гриби ?Ну а винятки на полювання будуть для еліти , яка тусується і зараз на турбазах.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації