Вхід | Реєстрація

5 мільйонів тонн гуманітарки за 200 днів

5 мільйонів тонн гуманітарки за 200 днів

На Полтавщині працює обласний Штаб з надання гуманітарної допомоги, який координує розподіл і видачу гумдопомоги переселенцям в регіоні й постачання іншим областям.

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін зазначив, що за 200 днів оборони України штаб отримав понад 4,8 тисячі тонн гумдопомоги, більшість із якої вже розподілили між переселенцями та громадами. Зокрема, понад 1 тисячу тонн відправили на Харківщину, більше 600 тонн — на Сумщину, більше 100 тонн надали волонтерським організаціям, які допомагають внутрішньо переміщеним особам.

«Прихистили й продовжуємо приймати внутрішньо переміщених осіб. Нині їх майже 200 тисяч на Полтавщині. Серед речей, які отримують переселенці, це їжа, засоби гігієни, одяг, речі та предмети побутового вжитку», — розповів голова ОВА Дмитро Лунін.

Гуманітарна допомога надходила від жителів області, а також за активного сприяння та підтримки Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Агентства ООН у справах біженців в Україні, Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні та інших міжнародних та вітчизняних партнерів та донорів.

Дмитро Лунін наголосив, що нині область готується приймати ще переселенців із зони бойових дій. Для цього вже отримали 1000 ліжок від Мінреінтеграції, 3500 матраців, 4572 ковдри, 2000 подушок, 1500 кухонних наборів за сприяння ЮНІСЕФ.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 вересня 2022, 14:07 | Полтавщина | Благодійність
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації