Вхід | Реєстрація

Що це було? І Копельця не зняли, і площу не розгородили

Що це було? І Копельця не зняли, і площу не розгородили

Можна вже зараз стверджувати, що чергова позачергова сесія міськради завершилася неочікувано. Можна сказати, навіть сенсаційно. Дехто із кобелячан навіть встиг "поляну" у "Філіні" програти.

Головною інтригою сесії, що мала відбутися 21 вересня (і відбулася) було питання чи вистачить у опозиційної більшості голосів для того, щоб оголосити про недовіру діючому міському голові Олександру Копельцю.

Днем раніше питання із даним формулюванням було включене до повістки денної під час засідання постійних комісій міськради. Із такою пропозицією виступив депутат Василь Кіптілий. Він навів купу аргументів, використовуючи вже остаточні рішення судів. Виявляється Олександр Копелець не лише обвинувачується в зловживання службовим становищем і незаконному використанні бюджетних грошей. Він ще й незаконно звільняв людей із роботи, накладав на них стягнення та порушував права людей із тяжкими хворобами. І все це вже доведено в суді. Детальніше - в наступному номері "ЕХО".

Так от, зваживши на аргументи наведені Кіптілим, його колеги дружно проголосували за те, щоб винести на сесію питання про недовіру Копельцю.

Але залишалася інтрига. Чи є в опозиції необхідні дві третини депутатських "багнетів"? Конкретніше - 18 голосів.

В момент, коли сесія розпочалася, стало зрозуміло - 18 голосів є. Є навіть більше.

Олександр Спиця, як член виборчої комісії, представив депутатам їх нового колегу - Романа Киценка.

Окрім того, в залі був присутній Володимир Гречаний, який раніше був у "команді" Копельця. Із армії приїхав Ігор Проценко. Разом - 19 голосів, більше аніж достатньо аби проголосувати за недовіру міському голові.

І, здавалось, все до цього і йде.

Депутати швидесенько, без обговорень, голосували за всі питання повістки денної. Створювалось враження, що присутні прагнули пошвидше дістатися до "десерту".

...Аж раптом… Дійшли до питання щодо розблокування площі Перемоги. Юрист міської ради розповіла, що потрібно прийняти нову схему руху. А поліцейські не мають часу аби прислати в Кобеляки відповідного фахівця. Розгляд питання відклали.

І тут головуючий на сесії секретар міськради Володимир Жуков оголосив про перерву. За його словами - для проведення якихось консультацій. Всі дружно вийшли із залу.

...Через півгодини і дві чашки кави, автор цих рядків повернувся в зал. Хвилин десять посидів там. Окрім мене і фотографа Роми туди більше ніхто не повернувся.

Володимир Жуков на питання, коли депутати продовжать свою роботу, відповів, що оголосить про це додатково.

Між тим у кулуарах вдалося почути від депутатів таке. Далі - майже дослівно:

- Подзвонив Бєлєнький (від автора - голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький). І сказав поки що не голосувати. Нібито Саничу (від автора - Копельцю) запропонують написати заяву про добровільну відставку...

Отака фігня, малята. Ще залишилися наївні, котрі думають, що влада в руках народу і нарід щось вирішує?

Детальніше - в "ЕХО" вже через тиждень.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 вересня 2022, 21:27 | Кобеляки | Політика
1. Ayaks / 21 вересня 2022, 22:55
"Виявляється Олександр Копелець не лише обвинувачується в зловживання службовим становищем і незаконному використанні бюджетних грошей. Він ще й незаконно звільняв людей із роботи, накладав на них стягнення та порушував права людей із тяжкими хворобами." - тобто вів себе як звичайний чиновник, нічим не відрізняючись від тих же депутатів і чиновників громади.
А щодо 19 голосів, це вибачаюсь, разом з 2 депутатами забороненої проросійської партії ОПЗЖ? Органічно влились в коллектив? В більшості ніяк від такого партнерства совість не заболіла? Чи нема чому боліти? І питання стосовно приїхавшого з армії Ігоря Проценка, це нормальна практика відпускати з арміїї для голосування? Чи невже правдиві плітки базарних баб, що кажуть різне про «службу» декого з депутатів/чиновників/бізнесменів? А ще питання, невже була Таміла Шевченко? Вилікувалась після нападу на неї? Може для скорішого виздоровлення сесію потрібно було провести раніше?
А щодо влади в руках народа, так це дійсно так, але....вона в руках один день з 1825, після чого цей народ делегує її оцим і їм подібним, а потім що 5 років повторює цей "розумний і зважений" вибір.
P.S. Особливо смішно дивитись на розблокування площі - а що там зараз проїхати не можна? Для того, щоб зняти бетонні блоки потрібне рішення сесії? Підкажу депутатам - потрібен лише кран. В крайньому разі - трактор з тросом. Втім Жуков звик за життя лише бумажки штампувати, схоже що в його розумінні, після того як він поставить підпис блоки самі поскачуть геть з міста. Ви його виведіть з кабінета і дайте пощупати блоки руками, може щось зрозуміє. А щодо схеми руху, так цікаво, а яка схема в базарні дні, коли іноді торговці майже перекривають проїзд, а авто припарковані в 4-5 рядів. Ви там хоч розмітку на площі нанесіть, схематозники.
P.P.S. А на самому ділі місцеві (і не зовсім) грошові мішки продовжеють ділити громаду. Яка різниця, Копелець, чи Кіптілий, чи Біленький, чи... нам від того... Їм гроші і земля, а нам «шоу» з бетонним блоком на площі.
2. микола козак / 22 вересня 2022, 15:47
В Кобеляках не депутати а провокатори підбурювані писарчуком Філоненком.Чи їм дійсно більше нічим зайнятись , як рішати чи прийняти чи ні бетонні блоки .Ну зрозуміло , що і Кіптілому і Таранушичу і Шевченко дуже хочеться до корита , хоч за всі роки , коли вони біля нього були , нічого путнього не зробили.Цих бійців за владу всі вже бачили , їх цікавить як побільше отримати на власні потреби.А пан Філоненко ніяк не покусає Копильця і не говорить правди , адже Копильця відсторонили на певний період і доки не закінчиться розгляд справи , то ці малограмотні нардепи не висловлять недовіру , поскільки потім можливо так статись , що Копильцю прийдеться виплачувати компенсації , і зрозуміле рвіння Кіптілого , Жукова , Шевченко , Таранушича прискорити процес .А наведені Кіптілим факти в багатьох випадках викликають сумнів , знаючи Кобеляцьке правосуддя.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації