Вхід | Реєстрація

У Білицькій громаді з’являться модульні будиночки для переселенців

У Білицькій громаді з’являться модульні будиночки для переселенців

Таку інформацію 27 вересня оприлюднило видання «KharkivToday».

У новині йдеться, що модульне містечко розраховане на мешканців Харківщини, котрі через російсько-українську війну втратили власне житло. Для упорядкування містечка обрана ділянка на території Білицької ОТГ, у центрі селища, де є всі комунікації для функціонування будинків. Відповідний меморандум підписаний між працівниками селищної ради і волонтерами.

Зі слів ініціатора проєкту Сергія Гірки, один будиночок, вартістю півмільйона гривень, розрахований на сім’ю з чотирьох чоловік (двох дорослих та двох дітей). Модульне житло площею 14 квадратних метрів поділене на кімнату, санвузол і кухню. У ньому передбачене опалення.

Кошти на будівництво модульного житла для переселенців надають інвестори. Їх пошуком займаються волонтер громадської організації «Ваш театр» Владислав Кульов і підприємець Сергій Гірка. Та соціальна ініціатива передбачає, що переселенці самі допомагатимуть волонтерам шукати інвесторів.

Харків’янам, які бажають отримати таке житло, необхідно надати прописку в Харківській області та інформацію про відсутність житла через війну. Для цього слід заповнити заявку на сторінці ГО «Ваш театр» у соцмережі Facebook. Наступний крок — переселенці мають самостійно шукати інвесторів, котрі готові допомогти фінансово у зведенні модульного будинку для заявника. У цьому харків’янам допоможуть представники «Вашого театру».

Білицька громада обрана для проєкту не випадково. Адже керівництво й жителі активно допомагають переселенцям із початку російського вторгнення і прихистили вже 2500 внутрішньо переміщених осіб.

Наразі силами волонтерів змонтований перший будинок.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 вересня 2022, 20:06 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації