Вхід | Реєстрація

Слідчі вручили підозру мешканцю Кременчука, який ошукував постраждалих від російської агресії людей

Слідчі вручили підозру мешканцю Кременчука, який ошукував постраждалих від російської агресії людей

Як повідомив тимчасовий виконувач обов’язків начальника поліції Полтавщини Сергій Рекун, працівники Слідчого управління обласної поліції, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, вручили підозру у шахрайствах 18-річному мешканцю Кременчука. Реалізована фігурантом схема була побудована на потребі населення у швидкій евакуації з окупованих територій та зони бойових дій, а також на значному попиті на оренду житла в безпечних регіонах країни.

Шахрайську схему викрили у травні цього року співробітники відділу протидії кіберзлочинам Полтавщини спільно зі Слідчим управлінням обласної поліції, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури. Під час санкціонованих судом обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, сім-картки різних операторів зв’язку та інші речові докази.

Сергій Рекун розповів:

– На підставі зібраних доказів слідчі встановили, що підозрюваний публікував оголошення про оренду квартир або допомогу в організації трансферу до західних регіонів України на Інтернет-платформі та у відкритих спільнотах мобільних месенджерів. За виконання фіктивної угоди вимагав від клієнтів обов’язкову передоплату у розмірі від 500 до 3 тисяч гривень. Після зарахування коштів на картрахунки, зв'язок припинявся. Серед ошуканих людей переважно жителі Київської, Харківської та Чернігівської областей, які в перші місяці повномасштабного вторгнення ворога на територію України шукали безпечний прихисток в західних регіонах країни. Фігурантові вже повідомлено про підозру у шахрайствах. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

За викритими фактами Слідчим управлінням обласної поліції, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, здійснюється досудове розслідування за частиною 3 статті 190 (Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої статті передбачає від 3 до 8 років ув’язнення.

Тривають оперативні та слідчі заходи щодо встановлення причетності підозрюваного до інших аналогічних злочинів, а також постраждалих від протиправних дій осіб.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 вересня 2022, 08:54 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації