Вхід | Реєстрація

На Полтавщині чоловік 2 роки прожив у рабстві

На Полтавщині чоловік 2 роки прожив у рабстві

Оперативники Управління міграційної поліції спільно зі слідчими поліції Лубенщини, за процесуального керівництва Лубенської окружної прокуратури, задокументували факт вербування мешканця іншої області з метою його експлуатації. Про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 149 та частиною 3 статті 357 Кримінального кодексу України повідомлено 33-річному жителю одного із сіл Лубенської тергромади. Досудове розслідування триває.

Незаконні дії місцевого чоловіка викрили працівники міграційної поліції, реалізувавши необхідні оперативні заходи на підставі інформації від дільничних офіцерів Лубенського райвідділу поліції. Оперативники встановили, що понад два роки фігурант примушував 23-річного чоловіка щоденно виконувати важку роботу без оплати праці. Привласнивши паспорт потерпілого, зловмисник утримував його на території домогосподарства, позбавивши можливості вільно пересуватися та спілкуватися з іншими людьми.

Сергій Рекун, тимчасовий виконувач обов’язків начальника поліції Полтавщини, зауважив:

– Фігурантові вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 149 (вербування людини, вчинене з метою експлуатації, з використанням обману, уразливого стану потерпілого для отримання згоди на його експлуатацію) та частиною 3 статті 357 (Незаконне заволодіння паспортом) Кримінального кодексу України.

За даним фактом слідчими поліції, за процесуального керівництва Лубенської окружної прокуратури, здійснюється досудове розслідування. У разі доведення вини чоловіка у суді, йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Довідково: Заходи були реалізовані в рамках проведення комплексу оперативно-профілактичних заходів щодо боротьби з кримінальними правопорушеннями, пов’язаними з торгівлею людьми в умовах воєнного стану.


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 жовтня 2022, 15:25 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації