Вхід | Реєстрація

На Полтавщині вручили підозру двом організаторам підпільної тютюнової фабрики

На Полтавщині вручили підозру двом організаторам підпільної тютюнової фабрики

Діяльність підпільного цеху з виготовлення тютюнових виробів припинили на початку вересня цього року у Полтавському районі області. Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили понад 20 тонн сировини та готової продукції на суму майже 4 мільйони гривень, промислове обладнання, а також автомобілі, якими перевозили контрафактну продукцію.

Як повідомив Сергій Рекун, тимчасовий виконувач обов’язків  начальника поліції Полтавщини, цех з незаконного виробництва цигарок був обладнаний системою відеонагляду для здійснення контролю за найманими працівниками та запобігання появі небажаний «гостей». Досудовим розслідуванням встановлено, що організатори налагодили канали постачання сировини та збуту готової продукції в інших регіонах України.

Сергій Рекун розповів:

– У рамках кримінального провадження вже повідомлено про підозру двом організаторам нелегального бізнесу. 38-річному мешканцю сусідньої області та 38-річній жительці Полтавщини інкримінують незаконне виготовлення тютюнових виробів (частина 2 статті 204 Кримінального кодексу України). На даний час тривають слідчі дії, необхідні для ухвалення подальших процесуальних рішень.

Слідчим управлінням обласної поліції, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за рядом статей Кримінального кодексу України:

  • частина 2 статті 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів);
  • частини 2, 3 статті 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Автор: Відділ комунікації поліції Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 жовтня 2022, 12:09 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації