Вхід | Реєстрація

У Шишацький громаді за два дні розбилися два літаки ЗСУ

У Шишацький громаді за два дні розбилися два літаки ЗСУ
топливний бак Су-24 – кадр з відео каналу «Факел»

На Шишаччині за два дні впали два літаки, якими керували українські пілоти. Відомо, що екіпаж одного з них встиг катапультуватися до зіткнення із землею.

12 жовтня мешканці Шишацької громади бачили падіння літака, з якого на парашутах вистрибнули два пілоти. Наступного дня начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін підтвердив, що це був український літак. Крім того, він повідомив про падіння ще одного літака в тому ж районі 11 жовтня. Інші подробиці подій Дмитро Лунін розкривати не став з міркувань безпеки. Наразі відомо, що мешканці почули два вибухи й бачили, як об’єкт летів з боку Сумської області.

Як пише видання «Полтавщина», судячи з фото уламків, які були оприлюднені у соцмережах, це міг бути винищувач Су-24 — один з основних літаків бомбардувальної авіації Повітряних сил України, розроблений в СРСР.

Крім того, мешканці повідомляли, що бачили два парашути, які відділилися від винищувача. Доля пілотів точно невідома. Одні джерела повідомляють, що обидва живі, інші — що один з пілотів загинув.

Про падіння винищувача у Миргородському районі напередодні, 11 жовтня, додаткової інформації поки немає. По обох випадках відомо, що жодна цивільна особа не постраждала, а споруди і житлові будинки не були пошкоджені.

Як повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в коментарі «Українській правді», один з пілотів, який катапультувався із винищувача Су-24 12 жовтня, не вижив.

Бомбардувальник підтримував наступальні дії на східному напрямку, де завдавав ударів по ворогу. Після виконання бойового завдання був уражений ракетою. Екіпаж ухвалив рішення повернутися на аеродром базування, не долетів, зазнав катастрофи на території Полтавської області.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 жовтня 2022, 15:57 | Шишаки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації