Вхід | Реєстрація

Коли готуватися до магнітних бур

Коли готуватися до магнітних бур

У листопаді очікується кілька магнітних бур різної потужності.

За прогнозами метеорологів, магнітні бурі вплинуть на психологічне та фізичне самопочуття людей. Одні з них можуть викликати загострення проблем зі здоров’ям, а інші — пригнічений настрій та дратівливість. Щоб заздалегідь подбати про себе, фахівці радять запам’ятати наступні дати:

  • 11 листопада — магнітна буря потужної інтенсивності, яка триватиме до двох днів. У метеочутливих людей може спостерігатися погане самопочуття.
  • 15 листопада — магнітна буря меншої інтенсивності, ніж попередня. Триватиме близько 12 годин. Можливі спалахи вірусних захворювань.
  • 18 листопада — магнітна буря середньої інтенсивності. Може викликати пригнічений настрій або підвищену дратівливість.
  • 25 листопада — дуже потужна магнітна буря, яка триватиме декілька днів. Можуть спостерігатися сонливість і поганий настрій.

Метеорологи прогнозують досить потужні за своєю силою магнітні бурі. Тож слід уважно ставитися до власного фізичного та психологічного здоров’я у цей період.

Найбільш вразливими є метеочутливі люди, люди, які мають хронічні захворювання, підвищений артеріальний тиск та проблеми із серцем. Найчастіше в цей період проявляються мігрень та безсоння, прискорене серцебиття, пригнічений настрій, перепади тиску, апатія та тривога, загострення хронічних захворювань.

Магнітні бурі здатні вплинути навіть на здорову людину. Щоб уникнути негативних наслідків для здоров’я, у дні магнітних бур слід дотримувати простих рекомендацій медиків:

  1. вести здоровий спосіб життя,
  2. правильно харчуватися, займатися фізичною активністю,
  3. мати повноцінний відпочинок та здоровий сон,
  4. пити більше звичайної чистої води, трав’яного чаю,
  5. відмовитися від кави та алкоголю,
  6. намагатися уникати стресу,
  7. перевірити вміст своєї домашньої аптечки на наявність необхідних ліків.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 листопада 2022, 19:22 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації