Вхід | Реєстрація

Аудит кобеляцької міськради проведуть безкоштовно?

Аудит кобеляцької міськради проведуть безкоштовно?

Уже минуло півтора місяці із того дня, коли кобеляцькі міські депутати проголосували за виділення 50 тисяч гривень для проведення аудиту міськради. Редакція поцікавилася станом справ із проведенням запланованої перевірки. Виявилося, що аудит ніхто не проводить.

Про ситуацію, яка на сьогоднішній день склалася із проведенням перевірки діяльності Кобеляцької міської ради, нам розповів виконуючий обов’язки міського голови, секретар міськради Володимир Жуков.

Нагадаємо, що під час сесії, що відбулася 9 вересня, міські депутати висловилися за те, щоб провести аудит діяльності міськради аж із 2020‑го року. На це виділили 49 тисяч гривень.

Та станом на 1 листопада перевірка не розпочалася. І навряд чи її проведуть навіть через кілька місяців. Натомість з’явилася можливість провести аудит безкоштовно, без оплати послуг незалежної організації.

Секретар міськради Володимир Жуков розповів, що затримка із проведенням аудиту пов’язана із одразу двома вагомими причинами.

По-перше, за 49 тисяч гривень, виділених депутатами для даної цілі, жодна організація чи установа, що має право проводити аудит, за подібну роботу не візьметься. Подібні послуги, за словами Жукова, нині коштують сотні тисяч гривень.

По-друге, у міській раді зараз практично відсутні документи, на основі яких можна проводити аудиторську перевірку. Справа в тому, що багато фінансових та інших документів були вилучені прокуратурою в рамках кількох кримінальних справ.

Як розповів Жуков, днями прокуратура вилучить ще й так звані «земельні» документи. Будуть перевіряти ще й правомірність виділення сотень земельних ділянок, розданих за часів керівництва Олександра Копельця.

Та водночас ситуація, що виникла, може обернутися і своєрідним «плюсом» для міської ради. У всякому разі, для бюджету.

Адже під час пошуків криміналу в діяльності та рішеннях попередньої влади правоохоронці обов’язково проводитимуть цей самий аудит.

У такому разі міські депутати із часом потенційно отримають безкоштовний звіт про те, як розпоряджалися громадськими землям і грошима протягом 2020–21 років.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 листопада 2022, 15:45 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації