Вхід | Реєстрація

Білицькі депутати продали землі на півмільйона гривень

Білицькі депутати продали землі на півмільйона гривень

Землю сільськогосподарського призначення купили місцеві жителі, які нею користувалися, як фермери.

Про те, що в Біликах продаватимуть землю, редакцію спершу повідомив місцевий депутат-опозиціонер Павло Гунжель. За його словами, місцева влада має намір винести на сесію пропозицію щодо продажу кількох земельних ділянок. У тому числі, мова йтиме і про землю сільськогосподарського призначення. На думку Гунжеля, у результаті громада втратить значні суми грошей.

Павло Олександрович напередодні сесії говорив:

— Землю продадуть фактично за безцінь. І хто купить? Один із Жуків і Копелець.

Щоправда, Гунжель одразу уточнив, що мова йде не про відстороненого від виконання службових обов’язків кобеляцького міського голови Олександра Копельця.

Водночас посадовці Білицької селищної ради стверджували, що діють в рамках діючого законодавства. Зокрема, заступник селищного голови Ігор Федь відзначав:

— Взагалі, земельні питання я не курую. Але знаю, що перед тим, як винести на сесію питання про продаж земельних ділянок наші землевпорядники ретельно вивчили законодавчу базу, у тому числі й ті зміни, що були внесені в неї під час військового стану. Наскільки мені відомо, землі, про які йтиме мова, уже давно мають статус постійного користування. Їх обробляють місцеві фермери. Вартість продажу земельних ділянок аж ніяк не може бути занижена, адже вона визначається згідно із нормативно-грошової оцінки. За одну земельну ділянку фермер Володимир Копелець заплатить близько п’ятисот тисяч гривень, Олександр Жук за свою перерахує сорок тисяч.

Сесія Білицької селищної ради мала відбутися 28 жовтня, але її перенесли через похорон військовослужбовця, котрий загинув на війні.

Зібралися депутати 31 жовтня. Як повідомила редакції секретар селищної ради Альона Демиденко, депутати проголосували за продаж згаданих земельних ділянок. Фермерам дали відстрочку із платежем. Усю суму аграрії сплатять за три роки.

Посадовець прокоментувала:

— Питання це ми неодноразово вивчали на засіданнях постійних комісій. Наші фахівці консультувалися із спеціалістами обласного рівня. Так що під час голосування проблеми не було. Так, Павло Олександрович, як завжди був проти. Але ми цього очікували. Було б дивно, аби було по-іншому.

Сам Гунжель після сесії заявив:

— Ну, по-перше, депутати порушили закон. Я вимагатиму відкриття кримінального провадження. По-друге, на мою думку, під час війни землю продавати не можна. Це — цинічно.

Окрім того, Гунжель, як приклад, назвав кобеляцьких депутатів, які на час війни «заморозили» всі земельні питання.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 листопада 2022, 14:15 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації