Вхід | Реєстрація

Як працює погодинне відключення електроенергії – роз’яснення від «Полтаоблваенерго»

Як працює погодинне відключення електроенергії – роз’яснення від «Полтаоблваенерго»

У результаті масштабних ракетних обстрілів об’єктів енергетики України з боку російського агресора, Полтавщина потрапила до списку областей, де НЕК «Укренерго» вводить графік погодинних відключень (ГПВ). Він містить перелік населених пунктів та вулиць, а також період вимкнень по годинах. Споживачам необхідно знайти свою адресу в чергах та переглянути, у які години доби буде відключатися та чи інша черга. За графіком, споживачі кожної з черг (а їх – три) відключаються від електропостачання чотири рази на добу тривалістю по дві години. Для мінусових температур навколишнього середовища (понад -10 градусів за Цельсієм), розроблений ще один графік, де відключення електроенергії будуть коротші – 1,5 години.

Як працює АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» під час введення ГПВ, розповіли у пресслужбі компанії.

Команду на введення ГПВ дає виключно диспетчер Регіонального диспетчерського центру Північного регіону НЕК «Укренерго».   

Процедура перемикання черг займає від 20 до 40 хвилин. Спочатку вимикається наступна черга, а лише потім вмикається та, яка була знеструмлена раніше. Слід брати до уваги, що є підстанції, на яких перемикання здійснюється дистанційно засобами телекерування, а є такі, які фахівцям оперативних бригад слід вмикати вручну, а на це потрібно більше часу. Відхилення від графіку можливе й за умови тривоги, адже під час неї оперативні працівники також повинні знаходитися в укритті. З міркувань безпеки, перемикання, де задіяні люди, розпочинаються тільки після відміни тривоги.

Якщо споживач не може знайти свою адресу у графіку погодинних відключень (ГПВ), а електроенергії все ж немає, за цією адресою може тривати графік аварійних відключень (ГАВ) або виникнути аварійна ситуація. Інформацію про планові чи аварійні роботи можна перевірити в Особистому кабінеті споживача на корпоративному сайті АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» або у месенджерах Viber чи Telegram. Зверніть увагу, дані про ГПВ в Особистому кабінеті не відображаються.  

Якщо у помешканні є електроенергія, але відсутня вода, зв’язок чи мобільний інтернет, можливо відключені електрична насосна станція чи вежа мобільного зв’язку, яка знаходиться на іншій лінії електропередачі.

У споживачів часто виникають запитання, чому одна й та сама вулиця внесена до різних черг графіку. Це пояснюється тим, що вулиця заживлена  від кількох ліній електропередачі. Якщо, наприклад, сусідній будинок на одній лінії з об’єктом критичної інфраструктури, то він може бути не задіяний у графіку.

На грудень графік погодинних відключень електроенергії, зокрема черги з переліком населених пунктів і вулиць, залишиться таким же. Зміниться тільки період вимкнень по годинах доби.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 листопада 2022, 11:34 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації