Вхід | Реєстрація

Біля Світлогірського порушники набраконьєрили на 4 мільйони

Біля Світлогірського порушники набраконьєрили на 4 мільйони

Порушники виловили сітями більше 100 кілограмів риби.

У п’ятницю, 11 листопада, працівники сектору поліцейської діяльності на воді повідомили, що на Полтавщині поліцейські викрили браконьєрів, які завдали збитку державі на майже 4 мільйони гривень. Правоохоронці проводили рейд спільно з представниками Державної екологічної інспекції Центрального округу.

Подія сталася 9 листопада, близько 14:00. За інформацією поліцейських, вони виявили двох чоловіків, які в незаконний спосіб ловили рибу на території Кам’янського водосховища, поблизу села Світлогірське Кобеляцької тергромади. Підрозділ дізнання поліції відкрив кримінальне провадження.

Як розповів керівник сектору поліцейської діяльності на воді Дмитро Кисличенко, його колеги встановили осіб, які займалися браконьєрством. Ними виявилися двоє місцевих жителів 1990 та 1974 року народження. Вилов риби браконьєри здійснювали на промисловому судні, що належить одному із риболовецьких господарств області. Для вилову використовували 16 месинових сіток загальною довжиною близько 1120 метрів. Усього в сіті потрапило близько 100 кілограмів риби різних видів.

За підрахунками спеціалістів, сума завданих державі збитків складає майже 4 мільйони гривень.

Кобеляцькі поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 249 (Незаконне зайняття рибним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією цієї статті, — до трьох років обмеження волі.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 листопада 2022, 13:51 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації