Вхід | Реєстрація

Прокуратура хоче повернути у власність Карлівської громади стадіон

Прокуратура хоче повернути у власність Карлівської громади стадіон

Решетилівською окружною прокуратурою пред’явлено позовну заяву про повернення до комунальної власності Карлівської територіальної громади стадіону та громадського будинку з господарськими будівлями і спорудами загальною вартістю понад 1,5 млн грн.

У 2020 році спірне нерухоме майно на підставі рішення Карлівської районної ради безоплатно передано зі спільної власності територіальних громад району у приватну власність благодійної організації.

Законодавством (Цивільним кодексом України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» тощо) не встановлено підстав, порядку та механізму безоплатного відчуження майна зі спільної власності територіальних громад у приватну.

Таким чином, територіальну громаду безпідставно позбавлено права власності на нерухоме майно.

Вказаний стадіон використовується футбольною командою «Карлівка», у різні часи на ньому відбувалися матчі ветеранів полтавської «Ворскли», місцеві спортивні змагання та свята. З початком збройної агресії РФ проти України стадіон був домашньою ареною футбольного клубу «Сталь» (м. Алчевськ Луганської області).

Позов пред’явлено до Полтавської районної ради (як правонаступника Карлівської районної ради) та благодійної організації. Наразі він перебуває на розгляді в Господарському суді Полтавської області.


Автор: Пресслужба Полтавської обласної прокуратури


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 грудня 2022, 12:24 | Карлівка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації