Вхід | Реєстрація

Бюджет із «діркою» в 74 мільйони

Бюджет із «діркою» в 74 мільйони

Під час останнього за ліком засідання виконкому Кобеляцької міськради, яке 12 грудня провів заступник міського голови Михайло Брейко, обговорювали перспективи бюджету громади на 2023 рік.

Із доповіддю перед присутніми виступив начальник фінвідділу міськради Андрій Дацко.

Він наголосив, що зараз буде обговорюватися лише проект бюджету. А вже остаточно кошторис громади на 2023 рік затвердять депутати на сесії.

Також Дацко підкреслив, що в умовах війни і викликаної нею економічної кризи і невизначеності скласти реалістичний прогноз на бюджет  неможливо. І резюмував:

— Будемо складати бюджет із того, що є. Тобто, орієнтуючись на показники 2022-го року.

Присутні на засіданні звернули увагу на багатомільйонну «дірку» в бюджеті відділу освіти. Станом на 12 грудня там фігурує дефіцит у сумі 73 мільйони 800 тисяч гривень.

Дацко пояснив, що це кошти, які мають надійти із державного бюджету на зарплату педагогів громади. Головний фінансист громади заспокоїв присутніх, сказавши, що трансферт на зарплату вчителям таки надійте. Затримка викликана тим, що у Мінфіні довше, аніж зазвичай, проводять підрахунки. Це  теж можна пов’язати із війною.

Судячи із озвучених сум і цифр, у 2023-му році бюджет витрачатимуть лише на зарплати і  на оплату спожитих енергоносіїв.

Заступник міського голови Сергій Омельченко поцікавився у Дацка причиною того, що фінансування комунального підприємства «Екопарк»  збільшили лише на 1 тисячу гривень. За його словами, підприємство знаходиться у скрутному становищі і необхідно збільшити його фінансування. На що Андрій Дацко пояснив:

— Ми не можемо виділяти кошти лише через те, що їх хтось просить. Необхідні розрахунки, необхідні документи. А в «Екопарку»  з цим проблеми. Якщо вони наведуть порядок у своїй документації і аргументують підстави для збільшення їх фінансування, то це можливо зробити протягом майбутнього року.
Отже,  кошторис року, що минає, у Кобеляцькій громаді становив 223 мільйони гривень. Із них сама вона «заробила» лише 130 мільйонів 998 тисяч. Так що без допомоги держави громада не виживе. У році наступному держава має «додати»  майже 100 мільйонів.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 грудня 2022, 15:42 | Кобеляки | Фінанси
1. AVI90 / 16 грудня 2022, 18:12
Бюджет з "діркою", зате вперше в історії громади аж ТРИ заступника.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації