Вхід | Реєстрація

У Полтаві планують встановити модульне містечко

У Полтаві планують встановити модульне містечко

За дорученням начальника ПОВА Дмитра Луніна 13 січня в обласній військовій адміністрації відбулася координаційна нарада щодо облаштування модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб на території Полтавської громади.

Заступник начальника ПОВА Олексій Бруслик повідомив, що вже всі 240 модулів доставлені до Полтави. Триває процес облаштування місця для встановлення їх на території обласної клінічної психіатричної лікарні.

«На Полтавщині найбільше по Україні облаштовано місць для ВПО – 180 677. Це і місця компактного проживання, і житловий фонд у громадах. Але ми всі розуміємо, що це не місця для постійного проживання, тим паче 97% житлового фонду області вже заповнено, – розповів Олексій Бруслик. – Тому прийняте рішення будувати модульне містечко на території Полтави, де найбільше проживає ВПО».

Координатор Фонду Міжнародної Солідарності (Республіка Польща) в Україні Томаш Гжип розповів про технічні можливості встановлення модулів.

Їх монтуватиме польська сторона безкоштовно. Наразі на території лікарні проводять підготовчі роботи до встановлення модулів. Прокладають водопровідну та каналізаційну мережі, наступного тижня почнуть прокладати електрику.

Майданчик засипатимуть кількома шарами ґрунту та прокладатимуть фундамент під модульні будиночки.

До 27 січня Полтавська міська рада разом із Юридичним департаментом ПОВА мають розробити порядок розселення ВПО в модульному містечку, в якому загалом проживатимуть 528 осіб.

 



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 січня 2023, 11:55 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації