Чия паска найкраща?
За звання виробників найсмачніших пасок змагалос 6 хлібопекарних підприємств Полтавщини: ВАТ «Полтавський хлібокомбінат» хлібзавод №1, який представив на суд журі відразу три види продукції, ВАТ «Хорольська механізована пекарня», ТОВ хлібокомбінат «Кулиничівський», ФОП Ляшко Руслан Віталійович (м. Лубни), ВАТ «Карлівський хлібозавод» з двома видами продукції та ФОП Котенко Наталя Борисівна (Полтава). Кожен з хлібопекарів знайшов свій «творчий підхід» до участі у конкурсі смакоти. Поряд із вже звичними нам пасками, перед очима глядачів постав мальовничий храм із здоби, заквітчаний волошками та мальвами з мастики. Цей «шедевр» кулінарного мистецтва привіз Полтавський хлібокомбінат. Поряд радували око пасхальні хліби Карлівського хлібозаводу.
За даними прес-служби ДП «Полтавастандартметрологія», окрім традиційної білої глазурі, тут застосували шоколадну, поверх якої «посадили» кумедне солодке курча чи «поставили» величні великодні хрести в перлинах та квітах. Для оздоблення пасок використовували виключно харчову сировину. Звичайно ж, і ціна за 100 грамів такої продукції коливалася від 1 грн. 69 коп. (паска масового виробництва) до 3 грн. (оригінальна випічка). Визначати, чиї вироби найкращі, довірили компетентним експертам ДП «Полтавастандартметрологія».
Врахували і думку незалежних учасників дійства - представників засобів масової інформації. Вони не лише покуштували конкурсну продукцію, а й обрали «паску журналістських симпатій». Кожне підприємство повинне було підтвердити безпечність та якість використаної сировини і готової продукції відповідними посвідченнями про якість та гігієнічними висновками, а також відзвітувати про походження (країну виробника) імпортних складових, як то родзинки, мак, цукати, тощо. Загалом, визначили переможців у трьох номінаціях: краще оформлення паски масового виробництва, оригінальне оформлення паски немасового виробництва (цю номінацію започаткували, щоб підприємства могли представити свої ексклюзивні вироби та нестандартно оформлену випічку, що надійде у продаж у невеликій кількості). Третя номінація - краща паска за смаковими якостями. Найсмачніший великодній хліб визначали методом так званої дегустації «наосліп». Усі зразки закодували під певним номером і жоден з дегустаторів до останньої хвилини не знав, зразок чиєї продукції він куштує.
Тож, перше місце у номінації «Краще оформлення паски масового виробництва» виборов Полтавський хлібокомбінат. У номінації «Оригінальне оформлення паски немасового виробництва» перемогу поділили ВАТ «Карлівський хлібозавод» (йому віддали перевагу й представники ЗМІ) та ВАТ «Хорольська механізована пекарня». А ось найсмачнішими, журі визнало паски ФОП Котенко Наталя Борисівна (м. Полтава), журналістам же більше припала до смаку випічка ТОВ хлібокомбінат «Кулиничівський». По завершенню конкурсу всі учасники отримали свідоцтва, а переможці - дипломи.
Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтава |
Додати коментар
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном