Вхід | Реєстрація

Полтавського міського голову засуджено за організацію розтрати понад півмільйона гривень

Полтавського міського голову засуджено за організацію розтрати понад півмільйона гривень

2 березня 2023 року колегія суддів #ВАКС затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором #САП та Полтавським міським головою. Відповідно до вищевказаної угоди суд визнав міського голову винуватим в організації розтрати майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, а також в організації внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що у підсумку завдало місцевому бюджету понад 570 тис. грн збитків, тобто у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 191 та ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України.

Як повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, у межах досудового розслідування, яке здійснювали детективи #НАБУ за оперативного супроводу СБУ, встановлено, що міський голова, перебуваючи у змові з директором та бухгалтером комунальної організації «Інститут розвитку міста», влаштував на роботу 2 осіб, які фактично не виконували роботу на підприємстві, а здійснювали ведення домашнього господарства у помешканні міського голови та його близького оточення.

Для виплати вказаним особам зарплати, службові особи комунальної організації вносили до табелів обліку використання робочого часу недостовірні відомості, що у підсумку призвело до задання місцевому бюджету понад півмільйона гривень збитків.

Зважаючи, що мер міста відшкодував завдані збитки, повністю визнав свою провину та щиро кається, суд призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями строком на 1 рік. На підставі ст. 75 КК України суд звільнив особу від покарання з іспитовим строком 1 рік.

Крім того, за умовами угоди міський голова зобов’язується перерахувати у Фонд United 24 на спільний проєкт Генштабу ЗСУ, Держспецзв'язку та Міністерства цифрової трансформації - «Армія дронів» 2 млн грн.

Разом з тим, інші обвинувачені у справі, а саме два виконавці та два пособники у розтраті коштів, також визнали свою провину та уклали угоди з прокурором, які теж затверджені судом. Відповідно до угоди їм призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік та з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями строком на 1 рік.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 79 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» набрання обвинувальним вироком законної сили є підставою для дострокового припинення повноважень міського голови.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2023, 20:08 | Полтава | Кримінал
1. Zorn / 3 березня 2023, 13:46
Отаких «керівників» і могила не виправить. При соціалізмі вони «сиділи» на різноманітних благаг: ділили квартири, дефіцити , посади... Вранці, роздавши наряд підлеглим, їхали на малььовничу природу пиячити з такими самими "потрібними керівниками", жарили коханок на капотах службових авто, займалися полюванням чи рибалкою... Переважна більшість із таких «керівників» залишилися біля корита і в незалежній Україні. Вони активно почали займатися покращенням для простих людей - дерибаном заводів, фабрик, землі, державного та комунального майна, посад... А що пересічний, він як горбатився на кусок хліба, так і зараз паше. От тільки врожаї вже не його.
2. Filon / 3 березня 2023, 17:43
1.Zorn
«Отаких «керівників» і могила не виправить. При соціалізмі вони «сиділи» на різноманітних благаг: ділили квартири, дефіцити , посади... Вранці, роздавши наряд підлеглим, їхали на малььовничу природу пиячити з такими самими "потрібними керівниками", жарили коханок на капотах службових авто, займалися полюванням чи рибалкою... Переважна більшість із таких «керівників» залишилися біля корита і в незалежній Україні»

Давайте без голослівних узагальнень. У даному випадку із Мамаєм, Ваша теза, є надто надуманою. Олександр Федорович не має жодного відношення до того типу керівників, який Ви змалював. Він, радше, "дитя перебудови". Адже до 1996 року працював виключно вантажником чи двірником. Потім торгував цукром у Полтаві на ринку. А потім став мільярдером. Так що до соціалістичного типу керівників Федорович не дотичний. Почитайте його біографію. Мільярдер Андрюша Веревський в кінці 90-х теж соняшник під Полтавським олійним заводом за готівку приймав. А потім став власником цього підприємства. А названий Вами тип керівників, до речі, в провінції, такій, як Кобеляки чи Полтава особливих статків не нажив.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації