Вхід | Реєстрація

«Дитяча» проблема дорослих людей

«Дитяча» проблема дорослих людей
Збори пройшли «на емоціях»

Ситуація, описана в минулому номері «ЕХО» в статті під назвою «Цькування в дитсадку: чи дійде справа до суду?», отримала своє продовження. Справа дійшла навіть до залучення органів влади.

Нагадаємо, що до редакції звернулася Ірина Колісник, вихователька дитячого садка «Золотий півник». На її думку, в закладі мають місце факти мобінгу, тобто цькування на роботі.

Потрібно відзначити, що публікація викликала певний резонанс. І не лише в соцмережах, де її жваво коментували, як завжди не добираючи виразів і висловлюючи виключно радикальні погляди.

Відреагували на статтю і у відділі освіти Кобеляцької громади та в міській раді. У понеділок, 6 березня, в «Золотий півник» завітали заступник міського голови Олена Стаднікова, керівник відділу освіти Дмитро Жуган та спеціалісти з методичної роботи. Посадовці були запрошені директором Наталією Голтвянською на збори трудового колективу.

Вони вчергове вислухали точки зору учасників конфліктної ситуації та озвучили шляхи вирішення проблеми.

Звичайно, не обійшлося без чергового пред’явлення надуманих і справжніх проблем, котрі виникають у середині колективу. Та все ж, говорили і про більш серйозні речі.

Наталія Масич, головний спеціаліст відділу освіти, запитала, скільки діток зараз відвідує заклад. Їй повідомили, що у свій час батьками були подані заяви на відвідування 120 дітей. У реальності в дитсадок приводять від 50 до 70 малюків.

Тоді Масич нагадала, що на початку її педагогічної кар’єри в класі, із яким вона працювала, було 36 дітей. І наголосила на тому, що всі оті з’ясування стосунків, які відбуваються в дитсадку, насправді є «дитячою» проблемою дорослих і вирішити їх можна було давно і спокійно, не доводячи ситуацію до публічного скандалу.

До речі, схожі думки прозвучали і з вуст інших виступаючих.

Адже в закладі замість двох ясельних груп працює одна. На цей факт звернула увагу заступник міського голови Олена Стаднікова. І назвала це недопрацюванням вихователів закладу та порекомендувала завідуючій Наталії Голтвянській максимум уваги приділити питанням наповнюваності груп.

Олена Володимирівна наголосила, що оскільки факт мобінгу в дитсадку не є доведеним у належному порядку, тому міська влада поки що не має права робити якісь оргвисновки.

Вона сказала:

— Такі факти (від автора: мобінг) повинні бути задокументовані. Інакше це буде слово проти слова. Такі докази в суді не приймають. Зараз усе у вас схоже, вибачте за вираз, на базар.

Вона закликала педагогів не займатися зведенням рахунків, а більше уваги приділяти виховному процесу.

Стаднікова акцентувала:
— Ви приходите сюди не дружити один з одним. Ви приходите працювати з дітьми, займатися їх вихованням та розвитком. Можете не дружити, головне — професійно виконувати свої службові обов’язки.

Щодо самого факту мобінгу, то Олена Стаднікова закликала присутніх нікого і нічого не боятися, а говорити правду. Але ніхто нічого нового не сказав. Більшість висловилися на підтримку завідуючої дитсадком Наталії Голтвянської.

Натомість, одна із виховательок у своєму виступі наголосила, що їй соромно за те, що ситуацію в колективі обговорюють у соцмережах. І висловила впевненість у тому, що конфлікт між завідуючою Голтвянською і вихователькою Колісник, якщо такий має місце, можна було вирішити «в стінах» закладу.

Під час зібрання Олена Стаднікова, звертаючись до керівництва та працівників дитсадка, пообіцяла, що й вона, і завідуючий відділом освіти Дмитро Жуган приділять більше уваги вивченню стану освітньо-виховної роботи в «Золотому півнику». Аж до того, що ледве не щодня інспектуватимуть заклад.

P.S.  У вівторок до редакції зателефонувала Олена Стаднікова. Заступник міського голови повідомила, що зранку вже побувала в дитсадку «Золотий півник». Посадовець висловила своє задоволення побаченим і почутим під час дитячого творчого заходу, який проходив. Вона сказала. що виступ дітей є реальним показником гарної професійної роботи педагогів.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 березня 2023, 15:04 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації